Obavijesti

Sport

Komentari 165

Prva hrvatska medalja na OI u Londonu: Ovo je velik rezultat

Prva hrvatska medalja na OI u Londonu: Ovo je velik rezultat
14

Hrvatska veslačka posada u četvercu na pariće osvojila je srebrnu medalju na OI u Londonu. Prva je to hrvatska medalja u Londonu te naša 18. medalja u povijesti

VIDEO

Hrvatski četverac na pariće osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu!

Četverac na pariće u sastavu Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i David Šain bio je drugi na umjetnom jezeru Eton Dorney s vremenom 5:44.78 što je 2.30 sekundi bilo sporije od zlatnih Nijemaca. Iza nas ostala je Australija s kojom smo se do posljednjeg metra borili za srebrnu medalju.

- Izgledamo umorno i nesretno, znamo da je veliki rezultat biti srebrni na Olimpijskim igrama, ali očekivali smo pobjedu. Morali smo vrtiti više tempa zbog vjetra. Dali smo sve od sebe, ali ovaj put nije bilo dovoljno - rekli su vidno umorni odmah nakon odveslane srebrne medalje.

To je prva medalja Hrvatske u Londonu, sedma srebrna  te 18. ukupno u povijesti Hrvatske na Olimpijskim igrama.

- Osvojili smo srebro, s vremenom će ta medalja biti sve sjajnija i sjajnija.Osvojili smo medalju s 98 posto, falila je samo mala iskra. Ma, jako smo dobro veslali - rekao je Martin.

U finale smo se plasirali s najboljim vremenom, no sami start pokazao je da su se Nijemci bolje pripremili za finalnu utrku. Organizatori su prije samog starta promijenili pruge zbog jakih udara vjetra te su hrvatsku posadu zbog najboljeg vremena u kvalifikacijama smjestili u zavjetrinu. No samo nekoliko minuta prije početka utrke, vjetar je okrenuo u prsa.

- Dobro su to napravili, svaka čast organizatorima. Trener je sve dobro napravio, ali vjetar se okrenuo pa je tako ispalo.

Hrvatska je od početka do kraja držala drugu poziciju iza novih olimpijskih prvaka, koji su kroz prolazna vremena povećavali prednost. Naši veslači na prva dva prolaza zaostali su za pola dužine čamca, 0.86 sekundi na prvom, odnosno 0.95 sekundi na drugom prolazu. 

- Nijemci su super krenuli, poveli su protiv nas u startu. No ovaj put ih nismo u srednjem dijelu staze prešli i poveli kao što smo to radili cijele ove sezone. Lavovski smo se borili, s vremenom ćemo shvatiti da smo zadovoljni srebrom - dodao je David Šain.

U drugoj polovici staze Njemačka je ubacila u višu brzinu te je povećala na 1.95 sekundi prednosti, a u cilj su ušli s cijelom dužinom čamca ispred Hrvatske.

- Ponosan sam na ekipu, dali smo maksimum maksimuma. Moramo biti presretni s medaljom. Još puno toga je ispred nas, treba izvući najbolje iz ovoga i ići dalje - zaključio je u pozitivnom tonu Valent Sinković. 

Kako god bilo Hrvatska se sedmi dan Olimpijskih igara upisala u listu osvajača medalja. Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i David Šain, hvala vam. Vi ste ponos Hrvatske!

Treća olimpijska medalja kroz povijest za hrvatsko veslanje

Hrvatskom je veslanju to treća olimpijska medalja. Osmerac je 2000. osvojio broncu, a braća su Skelin u dvojcu četiri godine kasnije doveslala do srebra. Četverac na pariće tako je hrvatsko veslanje prometnuo u jedan od najuspješnijih hrvatskih sportova na Olimpijskim igrama. Tri medalje ima još samo tenis, a po dvije rukomet, dizanje utega, tae-kwon-doe...

Četverac na pariće

  1. Njemačka 5:42.48
  2. Hrvatska 5:44.78
  3. Australija 5:45.22
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače