Obavijesti

Sport

Komentari 1

Čudesni Francuz stigao Jabbara, Olajuwona i Robinsona! Šarić bez koša, Bogdanović zabio 15

Čudesni Francuz stigao Jabbara, Olajuwona i Robinsona! Šarić bez koša, Bogdanović zabio 15
5

Victor Wembanyama imao je 27 koševa, 14 skokova, deset blokada, a već na poluvremenu i pet asistencija. No, igrao je samo 29 minuta. Ali tih 29 za povijest...

VIDEO

Victor Wembanyama ima samo 20 godina i 39 dana, a već je, u moru NBA rekorda, nadmašio velikane te igre poput Kareema Abdul Jabbara, Hakeema Olajuwona, Ralpha Sampsona i Davida Robinsona!

San Antonio u Torontu je svladao domaćina 122-99, a francuski rookie briljirao je s 27 koševa (najbolji strijelac utakmice), 14 skokova i deset blokada za samo 29 minuta na parketu. Da, mogao je lako i do quadruple doublea jer već nakon poluvremena imao je pet asistencija.

Pokretanje videa...

Kako zakucava Zupčeva djevojka 00:36

A četiri ranije navedena velikana jedina su u povijesti u jednoj utakmici ostvarili učinak od barem 25 koševa, deset skokova, pet asistencija i deset blokada. U takvo je društvo 224 cm visoki Francuz ušao sa svega 20 godina.

Idemo dalje: ni jedan novak, rookie, nije ostvario triple double s deset blokada od Robinsona 1990. godine, a od 1983. uspjeli su to još jedino Mark Eaton i Ralph Sampson.

Štoviše, Wembanyama je drugi najmlađi igrač u NBA povijesti koji je u utakmici imao deset blokada nakon Josha Smitha s 19 godina i 13 dana.

Mladi je Francuz čim je prvi put ušao u dvoranu u Torontu dobio ovacije pune Scotiabank Arene, a kad je nakon 150 sekundi imao blokadu, tricu, skok, dvicu, još jednu blokadu i dva slobodna bacanja, a San Antonio poveo 10-0, navijači su se više divili Wembanyami nego što su se zgražali nemoći svoje momčadi.

NBA: San Antonio Spurs at Toronto Raptors

Nakon svega šest minuta na terenu imao je devet koševa, četiri skoka, dvije asistencije i tri blokade. A istovremeno je okosnica projekta novih Raptorsa Scottie Barnes za devet minuta bio bez koša, uz jedan skok i tri asistencije.

Na poluvremenu je bilo 50-67, a Wembanyama je imao 19 koševa, da bi u drugom dijelu vodstvo Spursa dosegnulo i 31 koš razlike (67-98).

Za Spurse je Devin Vassell zabio 25 koševa, a Toronto je predvodio Gradey Dick s 18 koševa, dok je Barnes završio sa sedam koševa i sam je, frustriran, napustio dvoranu 20 sekundi prije kraja utakmice.

New York je izgubio i treću utakmicu u nizu. Svladao ga je Houston 105-103, čime je Houston prekinuo niz od četiri poraza.

Na poluvremenu je New York zaostajao 14 poena, ali je u nastavku dostigao suparnika i imao priliku za preokret. U posljednjoj sekundi susreta, kod rezultata 103-103, Brunson je napravio prekršaj na domaćem igraču Aaronu Holidayu koji je pogodio oba bacanja za slavlje Houstona.

THE CANADIAN PRESS 2024-02-12

S 23 poena i pet skokova najbolji je kod Houstona bio Dillon Brooks, dok je Jabari Smith Jr. ubacio 20 uz sedam skokova. Spomenuti Jalen Brunson je bio prvi strijelac New Yorka koji je s omjerom 33-21 na četvrtom mjestu ljestvice Istočne konferencije. Brunson je postigao 27 poena, a tome je dodao i sedam asistencija. Donte DiVicenzo je dao za New York 23 poena uz četiri asistencije i pet skokova.

Bojan Bogdanović nije bio u početnoj petorci, a u 23 minute bio je četvrti klupski strijelac s 15 koševa, uz šut 7-13, tricu 1-5, te četiri skoka, jednu blokadu i jednu izgubljenu loptu.

U dobrom ritmu je i dalje Golden State koji je pobijedio peti put zaredom nakon slavlja 129-107 kod Utah Jazz. Kompletna petorka Golden Statea ubacila je dvoznamenkasti broj koševa, Klay Thomspon 26, a Stephen Curry 25 poena. Uz to je Curry imao 10 asistencija i šest skokova te šut 7-16 za tri poena. Blizu 'triple-double' učinka bio je Draymond Green s 12 poena, osam asistencija i 10 skokova.

NBA: Indiana Pacers at New York Knicks

Dario Šarić je za Golden State odigrao 11 i pol minuta te je ostao bez ubačaja. Promašio je dva šuta za tri i jedan za dva poena. Imao je tri skoka i jednu asistenciju.

Kod domaćina su po 22 poena ubacili Jordan Clarkson i Collin Sexton, dok je hrvatski igrač Luka Šamanić odigrao dvije minute i za to vrijeme je tek ostvario jedan skok.

U derbiju Zapada, budući su se sastali dotad dvije najbolje momčadi te konferencije, Minnesota je u gostima svladala Los Angeles Clippers 121-100. Veliki pad domaćin je imao u trećoj četvrtini koju je izgubio čak 19-40. Minnesotu su do pobjede vodili Karl-Anthony Towns s 24 poena i šutom iz igre 8-12 te Anthony Edwards koji je ubacio 23 poena uz osam asistencija i sedam skokova.

Za domaćina su najviše ubacili Kawhi Leonard i Paul George, po 18 poena, dok je hrvatski centar Ivica Zubac odigrao 22 i pol minute. Za to vrijeme je postigao šest poena te imao 11 skokova, 2 asistencije, 1 blokadu i dvije izgubljene lopte. Iz igre je gađao 2-5 uz 2-2 s linije slobodnih bacanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše