Obavijesti

Sport

Komentari 6

Čudesni Kuzmanović briljirao s 15 obrana, Nexe do pobjede na otvaraju 2. kruga Europske lige!

Čudesni Kuzmanović briljirao s 15 obrana, Nexe do pobjede na otvaraju 2. kruga Europske lige!

Luka Moslavac je sa sedam golova bio najbolji strijelac Nexea, a po četiri pogotka postigli su Borna Manci Mičević i Marko Bezjak

VIDEO

Rukometaši Nexea svladali su u Našicama švedski Savehof s 29-28 (16-13) i tako pobjedom započeli natjecanje u skupini 2 drugog kruga Europske lige.

Odlično je hrvatski doprvak započeo utakmicu protiv švedskog suparnika i već u devetoj minuti imao pet pogodaka prednosti (7-2), a raspoložen je bio Luka Moslavac koji je postigao tri gola.

Našice: EHF Europska liga, grupna faza 1. kolo, RK Nexe - Skjern Handbold

Kad je Manuel Štrlek pogodio za 8-3, činilo se da će Nexe bez poteškoća doći do pobjede na otvaranju drugog kruga natjecanja u Europskoj ligi. Međutim, u sljedećih sedam minuta Šveđani su postigli šest brzih pogodaka, a Našičani postigli samo jedan pa je Saevenhof u 17. minuti izjednačio na 9-9. Imali su gosti i napad za prvo vodstvo na utakmici, ali su se spetljali.

Kad je momčad Branka Tamšea uspjela ukrotiti 'brzi centar', a i vratar Dominik Kuzmanović stavio "ključ u bravu", Nexe je ponovno došao do opipljiva četiri gola prednosti (15-11), a u drugi dio prenio tri pogotka više od suparnika (16-13).

Bolje je domaća momčad započela drugo poluvrijeme pa je nakon gola Borne Mancija Mičevića ponovno došla do pet pogodaka viška (21-16).

Našice: EHF Europska liga, grupna faza 1. kolo, RK Nexe - Skjern Handbold

Da je bilo više preciznosti domaće momčadi iz čistih prilika i kaznenih udaraca, ta bi prednost bila i značajnija. No, gostujući vratar Simon Moeller parirao je Kuzmanoviću, obranio prva tri sedmerca Našičanima, "skidao zicere", i omogućio svojim suigračima da u 54. minuti dođu na samo gol zaostatka (27-26).

Moeller je najviše izludio Fahrudina Melića, kojemu je obranio tri od četiri sedmerca, a posljednji 27 sekundi prije kraja kod vodstva Nexea 29-28. No, gosti nisu uspjeli završiti zadnju akciju na utakmici šutom pa je Nexe ipak došao do važna dva boda.

Koeln: Susret Njemačke i Hrvatske na Europskom prvenstvu u rukometu

Luka Moslavac je sa sedam golova bio najbolji strijelac Nexea, a po četiri pogotka postigli su Borna Manci Mičević i Marko Bezjak. Vrlo važnu ulogu u ovoj pobjedi odigrao je Dominik Kuzmanović s 15 obrana.

Strijelce gostiju predvodio je Olli Mttun sa sedam golova, a pet ih je postigao Felix Moeller. No, prvo ime švedske momčadi bio je vratar Simon Moeller koji je imao čak 17 obrana, a zaustavio je i pet od šest sedmeraca koje su imali domaći rukometaši.

Nexe je s četiri boda zasjeo na vrh ljestvice, a isto toliko bodova ima i danski Skjern koji je u utorak kao domaćin svladao slovensko Gorenje s uvjerljivih 45-31. Treći je Saevehof s tri boda, a Gorenje ima jedan.

Nexe će u drugoj utakmici u skupini 2 za tjedan dana gostovati kod Gorenja u Velenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...