Sport

Komentari 52

Čudesni Murić: Zabio izravno iz kornera pa izbacio novu čaroliju

Čudesni Murić: Zabio izravno iz kornera pa izbacio novu čaroliju

Rijeka je u 22. kolu Prve HNL pobijedila Lokose 3-2, a zablistao je upravo čudesni Murić koji je samo vadio čaroliju iz rukava. I još nam dodatno otežao u izboru za najbolji gol sezone

Prvi gol zabio je u stilu legendarnog Bake Sliškovića, a potom je u njega ušao i Arjen Robben. Svaka čast Josipu Drmiću koji svojim golovima vuče Rijeku, ali Robert Murić je jedan od genijalaca zbog kojih obožavamo nogomet.

Znamo itekako kakvu ljevicu ima. Nogometni španer i romantik koji ne igra nogomet, nego pleše s loptom. Taj ples pretvorio se u njegovu simultanku protiv LokomotiveRijeka je u 22. kolu Prve HNL pobijedila Lokose 3-2, a zablistao je upravo čudesni Murić koji je samo vadio čaroliju iz rukava. Potez do poteza, ne zna se koji je bolji.

Gađao je stative i prečke iz kornera, golmani su mu branili njegove lukave pokušaje, ali ovaj put je nasamario Ivana Nevistića. U 25. minuti Riječani su izborili korner na desnoj strani. U peterac su stigli riječki gorostasi, ali ovaj genijalac je imao drugačije planove. Zavrnuo je loptu na drugu stativu, a ona je dobila nevjerojatan luk i odsjela u maloj mrežici. Bilo je to u stilu velikog Blaža Bake Sliškovića. Nevistić je bio nemoćan. 

Gol pogledajte OVDJE

A kada smo mislili da ne može bolje, u njega je ušao duh još jednog velikana. Ovaj put Arjena Robbena. U 38. minuti dobio je loptu na rubu kaznenog prostora na desnoj strani. Cimnuo je protivničkog igrača i onda iz koljena fenomenalno pogodio lijevi gornji kut za 2-0 vodstvo Rijeke. Bila je to još jedna neočekivana magija iz njegovog šešira. 

Rujevica se i drugi put večeras naklonila Muriću, a bivši kolega Nevistić je mogao samo nemoćno pogledati suigrače i još jednom poslati loptu na centar.

Gol pogledajte OVDJE

O njegovim kvalitetama i klasi nema potrebe trošiti riječi. Svojevremeno je bio najveći hrvatski talent kojeg je doveo Ajax, karijera je otišla u drugom smjeru, ali pronašao se na Rujevici i do kraja izbrusio svoju čudesnu ljevicu. Na svu sreću, za sve nogometne fanatike. Jer ovako nešto može rijetko tko. 

A Murić je nama svima zadao slatke muke. Tek je proljetni dio sezone, a već imamo desetak golova koji će sigurno ući u uži krug za gol godine. Livajine majstorije, Fiolićeva i Hiroševa bomba, Milićevićev bombon protiv Rijeka. I ima toga još. Bit će nemoguće izabrati. 

A Marko Dabro nam je još dodatno otežao taj izbor u drugom poluvremenu. Dobio je loptu na rubu šesnaesterca, odapeo lijevom nogom i pogodio desne rašlje u 58. minuti. Ipak, samo dvije minute kasnije Haris Vučkić je povećao na 3-1. Konačnih 3-2 postavio je Sandro Kulenović.

Najčitaniji članci