Čudesni preokret Ane Konjuh, Ivan Dodig izgubio od Halysa | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 9

Čudesni preokret Ane Konjuh, Ivan Dodig izgubio od Halysa

Čudesni preokret Ane Konjuh, Ivan Dodig izgubio od Halysa
2

Ana Konjuh je nakon velikog preokreta (gubila je 6-0, 3-0) došla do pobjede nad Urszulom Radwanskom. Dodig je nakon četiri seta izgubio od Quentina Halysa

VIDEO

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh pobijedila je 108. tenisačicu svijeta Urszulu Radwansku nakon sat vremena i 53 minute i plasirala se u drugi krug Australian Opena (0-6, 6-4, 6-3).

Konjuh je do pobjede stigla nakon velikog preokreta pošto je poljska tenisačica uvjerljivo startala u meču. Poljakinja je prvi set pobijedila 6-0, a u drugom je imala i 3-0 nakon što je Ana dva puta gubila servis.

No onda se naša mlada 18-godišnja tenisačica iz Dubrovnika probudila, dobila tri gema zaredom, izgubila jedan za 4-3 i uzela preostala tri za osvojeni set i ukupnih 1-1 u tim trenucima. 

Konjuh, 87. igračica svijeta, je ušla u ritam i nije dopustila Radwanskoj da joj pokvari planove. Dubrovčanka je dobila treći set nakon 40 minuta, pritom dvaput uzela servis suparnici, a jednom ga izgubila. 

U sljedećem kolu igrat će protiv Ruskinje Darije Kasatkine (69. po WTA), koja je bila bolja od Schmiedlove 6-3, 6-3. 

Dodig imao 5-2 u 4. setu pa ispustio prednost

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u drugo kolo Australian Opena nakon što je izgubio od 187. tenisača Quentina Halysa (19) nakon četiri seta (6-4, 6-7, 6-4, 7-5). Meč je trajao tri sata i 25 minuta.

Francuz je uzeo prvi set, a Dodig je uzvratio i uzeo drugi. Francuz je, zatim, uzeo treći, a Dodig je imao 5-2 u četvrtom setu no nije uspio sačuvati prednost i ući u zadnji, peti set. Halys je uzeo četvrti set sa 7-5.

Moramo spomenuti da se kod Dodiga vidio umor pošto je odradio dva turnira prije Australian Opena (u Brisbaneu i Canberri), a na oba je igrao u finalu. Igrao je i na egzibicijskom IPTL turniru u Aziji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal