Obavijesti

Sport

Komentari 55

Čudesni Zidane volejem odveo Real do europskog vrha 2002.

Čudesni Zidane volejem odveo Real do europskog vrha 2002.
11

Ni s Beckhamom i Ronaldom Madriđani nisu uspjeli ponoviti uspjeh iz 2002. godine. U Glasgowu su postali prvaci Europe. Zizou je majstorijom srušio Bayer Leverkusen

VIDEO

Prvi “galacticosi” bili su oni Puskasevi i Di Stefanovi 50-ih godina prošlog stoljeća, treći pokušavaju biti ovi Ronaldovi, ali tim se nazivom najviše šepirila generacija iz sezone 2001/02. Momčad s Figom i Zidaneom u sredini, legendarnim kapetanom Hierrom i Robertom Carlosom u obrani, velikim Raulom u napadu...

- Zaista je bio užitak voditi tu momčad, pogotovo tijekom te sezone. Kad ima takve igrače na okupu, treneru je lako raditi - rekao je Vicente del Bosque, trener koji je s klupe vodio Real Madrid do njegova i dalje zadnjeg naslova prvaka Europe.

S lakoćom su Madriđani prošli dvije faze u skupinama, u četvrtfinalu su eliminirali Bayern, a u polufinalu ih je čeka omiljeni rival Barcelona. Zinedine Zidane i Steve McManaman sredili su Katalonce na Nou Campu, Real je dobio 2-0 i u uzvratu s 1-1 samo potvrdio finale u Glasgowu. 

S druge strane iznenađujuće je stajao Bayer iz Leverkusena, a Zidaneov volej za pobjedu ostao ušao je u anale. Roberto Carlos poslao je “svijeću” na vrh šesnaesterca, a Zizou nije čekao. Iz prve je opalio i naciljao točno u rašlje Bayerova gola.

No ta spektakularna momčad u Primeri nije briljirala. Završila je treća, ispred nje bili su prvak Valencia i Deportivo.

Potjerali su ga jer nije izgledao realovski?!

Vicente del Bosque je tradicionalan trener, a mi tražimo nekoga modernijega, objasnio je predsjednik Florentino Perez suludu odluku da u ljeto 2003., tjedan dana nakon što je osvojio naslov prvaka Španjolske, otpusti Vicentea del Bosquea. Čovjek koji je pokorio i Europu godinu prije, javna je tajna, otkaz je dobio jer - nije dovoljno lijep?!

Iker Casillas

Imao je 21 godinu, oscilirao je, pa je u finalu na gol stao iskusni Cesar. No Iker je ušao u 68. minuti, kad se Cesar ozlijedio...

Michel Salgado

Pouzdani desni bek stigao je u Madrid 1999. za 11 milijuna eura, a otišao je deset godina poslije. Još igra, nosi dres Blackburna.

Roberto Carlos

Možda i najbolji lijevi bek u povijesti dvaput je bio strijelac na putu do europskog naslova. Boljeg od njega nisu mogli pronaći.

Fernando Hierro

Dirigirao igrom iz zadnje linije, bio je stoper koji je znao igrati. Kapetan momčadi, vođa i autoritet svim tim zvijezdama.

Ivan Helguera

Došao na mala vrata, ali ostavio velik trag. Stoper koji je opasan i za protivnički gol, zabio dvaput u pohodu prema Glasgowu.

Luis Figo Madeira

Njegovim dolaskom iz Barcelone 2000. počela je era “galacticosa”. Jedan od najboljih na svijetu u tim godinama.

Claude Makelele

Čim su se njega riješili, Madriđani su počeli padati. Dok su Figo i Zidane umirali u ljepoti, on je trčao za njih. Do besvijesti.

Steve McManaman

Bivša zvijezda Liverpoola borila se za mjesto u momčadi s Gutijem i Solarijem, ali odigrao je odličnu sezonu 2002. godine. 

Zinedine Zidane

Volej iz finala i danas se vrti na televizijskim špicama, to mogu samo najveći majstori. A Zizou je jedan od najvećih ikad.

Fernando Morientes

Zbog njega je Šuker otišao iz Reala. Bio je prvi napadač, a zabio samo dva gola u Ligi prvaka. Zato je tog ljeta i došao Ronaldo. 

Raul Gonzalez

Apsolutni kralj Madrida zabio je u polufinalu, u finalu, pa još triput u grupi. Bez njegovih golova ne bi bilo ni Realova naslova...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 55

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana