Obavijesti

Sport

Komentari 98

Čudo u Španjolskoj: Prvi put u povijesti Zagreb dobio Barcu!

Čudo u Španjolskoj: Prvi put u povijesti Zagreb dobio Barcu!
5

Rukometaši Zagreba u devetom su kolu Lige prvaka pobijedili europskog prvaka Barcelonu 30-29. Najbolji je u redovima hrvatskog prvaka bio čudesni Marko Kopljar

VIDEO

Napokon smo i to doživjeli. Rukometaši Zagreba prvi su put u povijesti pobijedili veliku i dosad nepobjedivu Barcelonu. U Španjolskoj je hrvatski prvak slavio 30-29 u utakmici devetog kola Lige prvaka.

Pobjeda protiv vjerojatno najbolje rukometne momčadi u posljednji 20-ak godina dodatno dobija na težini ako se zna da za Zagreb nije igrao najbolji im igrač Ivano Balić, a Tonči Valčić zbog ozljede vrata igrao je samo obranu. No kada se tome doda da Zagreb nikad u povijesti sudara ova dva rukometna giganta nije uspio pobijediti, onda je jasno da će ovo slavlje biti upisano velikim slovima. Ovo je  bila14. međusobna utakmica Zagreba i Barcelone i prva pobjeda najbolje hrvatske momčadi!

Momčad možda i najboljeg hrvatskog trenera u ovom trenutku, Ivice Obrvana, pokazala je karakter nakon što su prošli vikend izgubili na gostovanju kod Sävehofa, čime su i matematički ostali bez šanse da pobjedom u Barceloni osvoje prvo mjesto u skupini A. Na put u Španjolsku ispraćeni su s nadom u dobru utakmicu i pristojan poraz, no u Zagreb se vraćaju kao veliki junaci.

Od samog početka Zagreb je igrao odlično u obrani, zabijali su čiste i lake golove u napadu, a na golu je briljirao Marin Šego. Na poluvrijeme se otišlo s minimalnom prednošću Zagreba (14-15), a u drugom je dijelu prednost još i rasla. U nekoliko navrata hrvatski je prvak vodio i tri gola razlike, no Barca se nekoliko puta vraćala uz veliku pomoć sudaca. Francuski sudački dvojac isključivao je Zagrebove igrače 'za krivi pogled', svirali su Francuzi glupe sedmerce, a s druge strane Zagrebove su napade iz minute u minutu vraćali na devet metara. No Barcelona ni pojačana francuskim dvojcem nije ništa mogla raspoloženom Zagrebu. Za kraj su iz kontri zabili Horvat i Vukić, Špiler je stisnuo blokadu Nagyju i veliko slavlje je moglo početi.

Čudesni Kopljar i Horvat predvodili strijelce 

Zagreb su do pobjede predvodili fantastični Marko Kopljar sa sedam te Zlatko Horvat sa šest golova. Odličan je bio i Josip Valčić koji je zabio pet golova. Četiri je dodao Štrlek, Gojun tri, po dva Marić i Vukić, a jedini stranac u momčadi Špiler je zabio jedan gol. No čuda je na golu stvarao Marin Šego koji je skupio 13 velikih obrana.

Rukometna Liga prvaka, 9. kolo:

Barcelona - Zagreb 29-30

Bosna - Savehof (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 16 bodova, 2. Zagreb 14, 3. Schaffhausen 8, 4. Savehof 8 (-1), 5. Chambery 6, 6. Bosna Sarajevo 0 (-1)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki