Obavijesti

Sport

Komentari 8

Čujem se sa svim igračima, a politika Saveza je bez stranaca

Čujem se sa svim igračima, a politika Saveza je bez stranaca
3

Kad su u pitanju stranci, politika Saveza za sada je takva kakva je, vidjet ćemo što će nositi budućnost. A što se tiče naših igrača, igrat će najbolji, oni koji su u najboljoj formi i kojima je momčad na prvom mjestu...

VIDEO

Na putu hrvatske košarkaške reprezentacije prema plasmanu na OI u Tokio stoje Brazil i Tunis, a nakon toga i netko iz skupine Rusija, Njemačka i Meksiko. Ždrijeb je sve samo ne lagan, no ako Hrvatska zaigra u punom sastavu i ako od 23. do 28. lipnja u Mršićevom rodnom gradu Splitu bude imala pravu podršku, svi navedeni protivnici su pobjedivi.

Pokretanje videa...

00:38

- Na ove kvalifikacije od starta gledam kao na nagradu i priliku koju smo dobili zbog ranijih zasluga i rezultata na zadnjim Olimpijskim igrama u Riju. Dodatni plus je što se turnir igra u Splitu, to je izuzetna prilika za promociju košarke koja od 2015, nije igrala ovako velike utakmice kod kuće, a i tada u Zagrebu se igrala izlučna grupa za EP, ovo je ipak puno jači turnir, tu su četiri vrhunske reprezentacije koje se bore za veliki ulog, za Olimpijske igre - kaže izbornik Veljko Mršić, koji se nije upuštao u procjenu snage pojedine reprezentacije, kao i favorita.  

- Puno je reprezentacija koje imaju realnu mogućnost za odlazak, ne podcjenjujući Tunis i Meksiko, ostale četiri reprezentacije bi ipak trebale odskakati kvalitetom i boriti se za Tokio. Više od toga nema smisla za sada govoriti, još je šest- sedam mjeseci do turnira, ne znamo ni u kakvom sastavu ćemo biti mi, a kamo li ostali.

ALBA Berlin vs. Bilbao Basket

Priliku za odlazak na Olimpijske igre Mršić ne doživljava kao imperativ, nego isključivo kao priliku.

- Jedini imperativ koji postavljam pred sebe i momčad je da nakon turnira naši navijači budu ponosni. Na tome ćemo graditi sve dalje. U kontaktu sam sa svim našim igračima, svi imaju želju igrati za reprezentaciju i nadam se da ćemo napokon napraviti iskorak koji nam je nedostajao zadnjih godina. Bilo je vremena kad smo bili fenomenalni i igrali odličnu košarku, ali zadnji ciklus za SP je bio stvarno neuspješan, niti smo napravili rezultat, niti smo bili ''prava klapa'', a od toga sve počinje.

NBA: Portland Trail Blazers at Dallas Mavericks

Izbornik kaže kako je u kontaktu sa svim našim igračima, a to bi onda značilo da je u komunikaciji i s Marijem Hezonjom. Dubrovčanin za reprezentaciju nije napustio od Rija 2016., a očito sada bi nakon četiri godine opet mogao zaigrati za sveti dres.Trenutni fokus je na kvalifikacijama za Eurobasket, Mršić će tek nakon Švedske i Nizozemske razmišljati o turniru u Splitu.

- Najvažnije je posložiti momčad od igrača koji su u najboljoj formi. Neki su neupitni, na nekim pozicijama smo pokriveni, na nekim nam nedostaje igrača... Recimo, imamo sedam NBA igrača, ali svi oni pokrivaju pozicije od tri do pet, na jedan i dva nam nedostaje konkurencije.

Preko Ace po Olimpijske igre: Brazil i Rusija dolaze u Split
Preko Ace po Olimpijske igre: Brazil i Rusija dolaze u Split

Angažman stranih igrača nije opcija, ali povratak nekadašnjih reprezentativaca poput Roka Ukića je i moguć i izvjestan.

- Kad su u pitanju stranci politika Saveza za sada je takva kakva je, vidjet ćemo što će nositi budućnost. A što se tiče naših igrača, igrat će najbolji, oni koji su u najboljoj formi i kojima je momčad na prvom mjestu. Bez obzira koliko imaju godina i kako se zovu - zaključio je Mršić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe