Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
37 komentara

Preko Ace po Olimpijske igre: Brazil i Rusija dolaze u Split

Hrvatski košarkaši saznali su svoje protivnike u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Sljedećeg lipnja u splitski Spaladium doći će Brazil, Tunis, Rusija, Njemačka i Meksiko

Basketball - Men's Preliminary Round Group B Brazil v Croatia
Foto: JIM YOUNG
37 komentara

Olimpijske igre u Tokiju Hrvatska će od 23. do 28. lipnja u Splitu tražiti najprije preko Brazila i Tunisa, a potom, prođe li tu skupinu, a mora jer u polufinale prolaze dvoje, preko Rusije, Njemačke i Meksika!

Predsjednik Španjolskog košarkaškog saveza Jorge Garbajosa, može se iščitati iz prve, nije bio sretne ruke za Hrvatsku jer nam je u košarkaškoj kući u Ženevi u skupinu doveo Acu Petrovića te iz četvrtog šešira, u nokaut-sistemu, najtežeg protivnika, Njemačku. Za sigurno najteži kvalifikacijski turnir s kojeg samo jedan ide na OI.

Uz Njemačku put Spaladiuma će i Rusija, a ne Grčka koja će, a to je bila velika želja Giannisa Antetokounmpa, u Kanadu jer velika je vjerojatnost da će Milwaukee dogurati do lipnja u NBA doigravanju, pa Giannis neće morati nazad u Europu i razmišljati o otkazivanju.

JAKOSNE SKUPINE Uh, dobro je! Dončić sigurno neće doći u Split i Hrvatsku

Makar, ako se sjetimo što su nam Šved i ekipa napravili prije dvije godine u osmini finala Eurobasketa, tu govora o boljem ždrijebu nema. Naravno da bi Venezuela i Dominikanska Republika bili daleko sretniji izbor od Nijemaca čijih je 6 igrača u NBA ligi, no protiv Hrvatske, one u najjačem sastavu, ukaže li se takav, ni Nijemci ni Rusi u Splitu neće biti favoriti. O Tunisu i Meksiku da ne govorimo.

Hrvatska je, zahvaljujući Fibinom renkingu, bila smještena u treću jakosnu skupinu sa Slovenijom, Turskom i Portorikom čime ih je automatski izbjegla, kao i domaćine ostala tri turnira, Srbiju, Litvu i Kanadu.

Srbija skoro pa može slaviti Tokio jer Italija u Beogradu šanse ima u promilima. Kanađani bi, odazovu li se i svi njihovi, također trebala biti "zicer" za OI makar se Grci ne bi složili, a Sloveniju ne treba otpisivati u Kaunasu. Ne s Lukom Dončićem.

Split: 

  • Skupina A: Njemačka, Rusija, Meksiko
  • Skupina B: Tunis, Hrvatska, Brazil

Kaunas:

  • Skupina A: Litva, Južna Koreja, Venezuela
  • Skupina B: Poljska, Slovenija, Angola

Beograd:

  • Skupina A: Dominikanska Republika, Novi Zeland, Srbija
  • Skupina B: Portoriko, Italija, Senegal

Victoria:

  • Skupina A: Grčka, Kina, Kanada
  • Skupina B: Urugvaj, Češka, Turska
Naši partneri pišu
Message