Obavijesti

Sport

Komentari 37

Cure, svi smo uz vas, idemo i preko Francuske sve do finala!

Cure, svi smo uz vas, idemo i preko Francuske sve do finala!
13

Već ste pobijedile sve prognoze i predrasude, o vama se priča na svakom koraku, stream utakmica traženiji je od purice i kuhanog vina. I da nema te proklete korone, vaš bi se polufinale gledao na trgovima i doček bio spreman

VIDEO

Ivano Balić više je gubio nego ih pobjeđivao. Domagoj Duvnjak također. Ma i Ćavarova je generacija baš od Francuza izgubila svjetsko zlato 1995.

Pokretanje videa...

Hrvatice u polufinalu Eura 01:01

Ali nikad hrvatska rukometna reprezentacija na velikoj sceni nije bila takav autsajder protiv Francuske kao sada. Na naše koeficijent 7, na Francuskinje 1,08. 

Neka. I bolje je tako. Bile su debele autsajderice i protiv Mađarske i Nizozemske, pa i u drugom krugu protiv Njemačke. A hrvatska bajka u Danskoj i dalje traje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
EHF Euro Women

- Idemo to napraviti i za naše muške kolege koje su Francuzi toliko mučili - najavila je Ćamila Mičijević.

Ulazak u finale naših rukometašica izjednačio bi najveći uspjeh hrvatskog ženskog ekipnog sporta u povijesti. Odbojkašice su u zlatna vremena 90-ih, na krilima Barbare Jelić i ruskih pridošlica Kirilove, Čebukine... osvojile tri srebra na europskim prvenstvima. Na OI i SP-u nisu mogle preblizu medalji.

Rukometašicama je dosad najveći doseg bilo peto mjesto na Euru 1994., a košarkašice i pogotovo nogometašice i vaterpolistice nikad nisu došle blizu borbi za medalje.

EHF Euro Women

- Nismo dosad ni zaslužile neku preveliku medijsku pažnju i ne opterećujemo se time - skromno su govorile rukometašice.

Sad su je definitivno zaslužile, svoj su dio posla napravile, sad je potez sa savezu da ovaj uspjeh materijalizira. Da, poražavajuće zvuči podatak da je na tri nacionalne televizije u sportskom programu udio ženskog sporta tri posto.

A možete misliti kako se sportašice grozno osjećaju kad listajući specijalizirane sportske TV kanale nailaze na nogometne lige Bjelorusije, Izraela, Rumunjske, Mađarske, Slovačke..., treću njemačku i englesku ligu, zatim snooker, pikado, sve moguće košarkaške lige od Eurolige, Eurokupa i Lige prvaka, preko regionalnih i domaćih natjecanja, do kineske i baltičke VTB lige. Pa i rukometne hrvatsku, španjolsku, njemačku ligu, Ligu prvaka i Europsku ligu. Sve muške.

Croatia vs Germany

Znate li koje su jedine utakmice sportašica na 18 kanala tri specijalizirane sportske televizije u Hrvatskoj? Podravka u Ligi prvakinja i talijanska i turska liga odbojkašica. Ukupno ni deset utakmica mjesečno.

Rezultat toga je i HTV-ovo ignoriranje Europskog prvenstva pa onda brže-bolje pod pritiskom javnosti jurnjavu da otkupe polufinale i finale.

Croatia vs Germany

No, Ćamila, Tea, Larissa, Keti i ostale djevojke pobijedile su i taj nepošten odnos jednako kao što su s terena pomele Nizozemke, Mađarice, Rumunjke i Njemice. Jer se u zadnja dva tjedna na svakom koraku komentira rukometašice, stream utakmica bio je traženiji od purica, mlinaca i kuhanog vina, ma cijeli taj boom oko naših rukometašica na trenutke je doista nalikovao na "vatreno" ljeto 2018.

EHF Euro Women

I da nema te proklete korone, budite sigurni da bi se utakmica s Francuskom gledala po trgovima na velikim ekranima, a doček šampionki već bi bio isplaniran. Kakva božićna fešta u Rovinju, Stablinama, Strahonincu, Požegi, Rabu, Kninu, Mokošici, Zagrebu, Dugom Selu...

- Drago nam je ako smo barem malo ljudima uljepšale ove teške dane - više su puta iz Danske poručile djevojke nakon pobjeda.

Jeste, cure, uljepšale ste. A još da srušite i tu Francusku, koja je godinama toliko frustrirala dečke... Chapeau!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem