Obavijesti

Sport

Komentari 12

Čuvajte se, 'kraljevi', Japanci grizu: Bit ćemo kao krokodili!

Čuvajte se, 'kraljevi', Japanci grizu: Bit ćemo kao krokodili!
1

DAVID PROTIV GOLIJATA Kashima Antlers kao prvak zemlje domaćina klupskog SP-a iznenadio je sve i otišao do finala protiv europskog prvaka Real Madrida. Može li prirediti veliki šok?

VIDEO

Prije dva tjedna Kashima Antlers bila je u gubitničkoj poziciji uoči uzvrata finala doigravanja japanskog prvenstva, i to na gostujućem terenu, a u nedjelju će se boriti u finalu Svjetskog klupskog prvenstva. Doista, malo je tko očekivao takav rasplet.

Prvak Oceanije Auckland City, najbolja afrička momčad Mamelodi Sundowns, potom i južnoamerički prvak Atlético Nacional. Svi su oni ustuknuli pred naletom japanskog prvaka koji u svojim redovima ima tek trojicu inozemnih igrača.

Kashima je prva azijska momčad koja će igrati u finalu Svjetskog klupskog prvenstva, natjecanja koje je Fifa utemeljila 2000., a neprekidno se svake godine održava od 2005. S druge strane očekuje ih veliki Real Madrid. Bit će to sudar Davida i Golijata.

- Ja sam krokodil. Kao što krokodil osvaja plijen tako što ga privuče u vodu, jednako tako i ja želim srušiti Real Madrid, bilo u zraku, na tlu ili jedan na jedan - zanimljiv je recept otkrio branič Kashime Naomichi Ueda.

"Kraljevski" klub u polufinalnoj pobjedi protiv Club Américe (2-0) nanizao je 36. utakmicu bez poraza u svim natjecanjima. Španjolci su osvojili ovo natjecanje prije dvije godine u Maroku. Europljani su općenito dominantni, trijumfirali su u osam od posljednjih devet navrata. Račune im je pomrsio tek brazilski Corinthians, koji je svladao Chelsea prije četiri godine.

Suzuki upozorava: Želim slaviti kao Ronaldo pred Ronaldom

Bez obzira na činjenicu što je Real Madrid ogroman favorit u finalu koje se u nedjelju od 11:30 igra na stadionu u Yokohami, trener Zinedine Zidane poziva na oprez.

- Spremni smo i motivirani za osvajanje ovog trofeja. Ključ se odmoriti jer imamo malo vremena za pripremu. Samo smo koncentrirani na finale i trofej koji treba osvojiti. Prošli smo dug put i imamo još jednu utakmicu - poručio je trener europskog prvaka.

Cristiano Ronaldo u sudačkoj je nadoknadi polufinala protiv Meksikanaca zabio svoj 500. klupski gol u karijeri. A na strani Kashime dan ranije treći gol u pobjedi Japanaca nad Kolumbijcima napadač Yuma Suzuki proslavio je - ronaldovski.

- Ne zabijem li ponovo u finalu, brzo će me zaboraviti. To je kao san. Sad to želim ponoviti pred Ronaldovim očima - rekao je Suzuki.

Kashima Antlers
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...