Obavijesti

Sport

Komentari 12

Cvitanović: Ćorić je još upitan, a ljestvicu HNL-a ni ne gledam

Cvitanović: Ćorić je još upitan, a ljestvicu HNL-a ni ne gledam
2

Igrali smo u nedjelju, pa sljedeću u četvrtak, mislim da nema potrebe za brojnim rotacijama. Ali, teren pokazuje i dokazuje je li netko spreman ili nije, rekao je trener Dinama Mario Cvitanović

VIDEO

Dinamo još jednom ide na Rujevicu, ovoga puta modri odlaze na noge hrvatskom prvaku. Dinamo je u pozitivnom ritmu; pobjeda nad Hajdukom i povratak Ademija podgli su raspoloženje u Maksimiru.

- Očekuje nas još jedan derbi, veselimo se toj utakmici, punom stadionu i novimm iskušenjima. Treba nastaviti tamo gdje smo stali, nastaviti potencirate dobre stvari. Maksimalno radimo i komuniciramo, trebamo biti čvrsto na zemlji. Svaki dan je novo dokazivanje, želim da to tako shvatimo. Očekuje nas dobra Rijeka, bez obzira na priče o izostancima, Rijeka je pokazala da je prvak. Mi igramo protiv šampiona. Ali, ja želim da se mi ponašamo i da imamo gard pobjednika u svakom trenutku - rekao je Mario Cvitanović, pa nastavio:

- Zdravstveno stanje? Ne konkurira Ademi, haha. Sretni smo što se vratio, svakim treningom pokazuje sve više. Sigurno da će nam biti značajan igrač u budućnosti. Svi ostali su u konkurenciji, ali vidjet ćemo tko će istrčati na Rujevici. Ademi pokazuje pravi karakter, osjećam da mu je nakon svakog treninga sve lakše. Postaje sve življi i bolji. Bilo bi nezahvalno reći koliko će mu trebati da dođe u optimalnu formu, pauza od dvije godine nije mala. Ali, pozitivno sam iznenađen njegovim stanjem. On ne ide s nama u Rijeku, sutra će u Maksimiru odraditi neka testiranja. Vjerujem da će nam biti podraška na utakmici. Ćorić? Više ćemo znati nakon današnjeg treninga.

Hoćete li odmarati koje igrače za Skenderbëu?

- Igrali smo u nedjelju, pa sljedeću u četvrtak, mislim da nema potrebe za brojnim rotacijama. Ali, teren pokazuje i dokazuje je li netko spreman ili nije. Svakodnevno treniramo i gledamo, pratimo stanje igrača, najspremniji će zaigrati na Rujevici. Sve drugo bi bilo prerizični i preopasno. Rijeka je momčad, u svakom trenutku znaju što žele, zbog toga su tako dobri bili protiv Salzburga, pa i ranije. Sigurno da ćemo raditi na tome, da ćemo pronaći rješenje za njihovu igru.

Mario Cvitanović je nastavio:

- Nama je svaka pobjeda bitna, svaki dobra rezultat uz stabilnu igru donosi nam mir. Mene interesira moja momčad, koliko izvršavamo zadatke na terenu. Ponekad je to bolje, nekad lošije, uz sve to treba i doza sreće. Ali, bitan je stav. Pravi gard i izvršavanje zadataka, bodovi su bitni, ali dugoročno je ovo bitnije.

Rijeka bi mogla nastupiti s nekim 'rezervama'.

- Ne bojim se ničega, a Rijekine 'rezerve', iako ne volim taj izraz - su opasne. A već u Osijeku se dokazalo da nemamo pravo razmišljati na način tko fali suparniku. Mi igramo za sebe, tako se trebamo ponašati. Respektirati svakoga, ali moramo imati pravi gard. Ne želim pričati o pojedincima, Dinamo mora biti momčad. I mogu pričati samo o momčadi. Idemo odigrati kvalitetnu utakmicu, dati sve od sebe, pokazati što jesmo, a onda će sve doći na svoje, kao i uvijek u životu.

Dinamo dugo nije bio vodeća momčad Prve HNL, kako vam je bilo pogledati prvenstvenu ljestvicu i vidjeti Dinamo na vrhu?

- Nisam gledao ljestvicu, niti je gledam. To je totalno nebitno, početak je prvenstva, premalo je kola odigrano. Momčadi još nisu uhvatile željenu stabilnost, prerano je za donošenje zaključaka. Naš je plan da budemo bolji nego što smo bili, budemo li bolji onda nam šanse rastu. Želim gledati samo sebe, Dinamo je momčad u izgradnji. Bez obzira što su igrači dugo zajedno, ali po mom mišljenju smo u izgradnji - rekao je Mario Cvitanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići