Obavijesti

Sport

Komentari 88

'Nevjerojatno, opet su nas suci oštetili! Gol Ademija bio je čist'

'Nevjerojatno, opet su nas suci oštetili! Gol Ademija bio je čist'
1

Nismo dopustili da Osijek ovdje uzme tri boda. Možemo pričati i o nekim sudačkim odlukama. Gostujući su se navijači bunili zbog nekih situacija, rekao je trener Dinama Mario Cvitanović

VIDEO

Poslije dramatičnog remija Dinama i Osijeka (1-1) u Zagrebu, trener Osijeka Zoran Zekić nije bio presretan budući da je njegova momčad primila gol u doslovno zadnjoj sekundi utakmice.

Zekić: Dobili smo jeftin gol

- Jako dobra utakmica. Napravili smo puno stvari koje smo zamislili. Imali smo veliki broj šansi. Nažalost, nismo bili prisebni. Previše smo se uvukli nakon jedne duge lopte. Ponosan sam na svoju momčad. Mogli smo pametnije odigrati u završnici, ne bismo primili gol. Dobili smo jeftin gol, ne znam je li bio korner za nas prije te situacije, ali lopta je dugo letjela - rekao je Zekić pa nastavio.

- Ovakve se stvari događaju. Dobili smo gol iz prijenosa lopte, a ja sam uveo sve visoke igrače u završnici. 

Dva nepostojeća zaleđa Osijeka?

- Ako su bila dignuta onda su zaleđa. To ne želim komentirati - zaključio je Zekić.

Svetina u čudu

Direktor Dinama Tomislav Svetina nije zadovoljan suđenjem Marija Zebeca. Ademi je zabio u 79. minuti za 1-1, ali gol je poništen zbog ofsajda. Međutim, iz Dinama tvrde kako je igrač Osijeka 'uposlio' Ademija i onda nema govora o neregularnoj poziciji.

- Strašno, drugi put smo oštećeni protiv Osijeka ove sezone. Zašto je sudac poništio Ademijev gol kad mu je gol dodao igrač Osijeka? Nevjerojatno - požalio se direktor Dinama Tomislav Svetina.

Cvitanović: Ni pobjedom ne bi 'ubili' prvenstvo

Trener domaće momčadi Mario Cvitanović ovako je vidio utakmicu.

- Utakmica je bila vrlo dinamična. Puno zanimljivih situacija, puna kvalitetnih i dobrih rješenja. Možemo pričati i o našim eventualnim taktičkim i tehničkim pogreškama. Ne možemo diskutirati o karakteru i želji da dobijemo. Igrali smo protiv europskog Osijeka, ne Osijeka na nivou HNL-a već na nivou europskih utakmica. Teška utakmica. Iskreno moram reći da je Osijek bio kvalitetan. Bili smo dominantni, tražili smo igru. Imali smo 16 udaraca prema golu. Možda smo bili malo pasivni u duelima. Karakter i želja ponovno bila na našoj strani - smatra Cvitanović pa se osvrće na poništen gol Arijana Ademija u 79. minuti.

- Nismo dopustili da Osijek ovdje uzme tri boda. Možemo pričati i o nekim sudačkim odlukama. Gostujući su se navijači bunili zbog nekih situacija, a meni moji igrači kažu da je igrač Osijeka dodao loptu za Ademija. Trebam pogledati utakmicu. Bilo je tu nekih situacija.

NK Rudes - NK Osijek

Ćorić i Sosa nisu bili u kadru?

- Sosa je bio virozan, nisam htio riskirati. Ćorić nije odigrao niti jednu utakmicu za reprezentaciju. Procijenili smo da je za njegovo stanje bolje da odradi dva jača treninga. Želim da Ante bude maksimalno spreman. Ovisi o njemu hoće li biti spreman za Hajduk.

Propuštena prilika za plus sedam?

- Nisam siguran da bismo 'ubili' prvenstvo. Mislim da pobjeda ne bi ništa riješila. Žao mi je što nismo pobijedili baš kao i u Puli. Ja znam što Dinamo nosi i što se ovdje očekuje. Žao mi je i kad vidim lica igrača u svlačionici koji su željeli tu pobjedu. Vidjelo se na njima da im je stalo. Na tome moramo graditi svoju budućnost. Mi smo momčad u izgradnji, treba vremena da stasamo. Na ovakvim utakmica se može puno toga naučiti - smatra trener Dinama pa dodaje:

- Igrači su svjesni da moraju biti još kvalitetniji, da nitko neće 'spustiti gaće', da se moraju još više truditi.

Dinamo se sretno i spretno spasio (1:1) poraza od Osijeka, modre je do vrijednog boda pogotkom u petoj minuti sudačke nadoknade odveo Angelo Henriquez. Po završetku utakmice sretniji su ipak bili domaći nogometaši.

- Na kraju je sve ispalo dobro, naravno da smo svi na kraju sretni tim jednim bodom. Ovo će nam biti dobro za budućnost, znak da uvijek trebamo igrati do kraja. Konačno nas je nagradilo, a na kraju smo se dodatno odvojili od Rijeke. Ne znam, svaki put kad kiksa Rijeka onda to i mi napravio, tako je bilo i lani. Suđenje? Ma znate da je o tome ne pričam, niti kada je nešto za nas, niti kada je protiv nas - rekao je Livaković.

Ademi: Bolji sam u padelu nego u nogometu

Arijan Ademi vratio se na teren i u modrom dresu.

- Žao mi je što nismo pobijedili, ali je sretan što sam se konačno vratio. Moj poništeni gol? Čuo sam da je igrač Osijeka zadnji igrao loptom, ali eto što sad, sudac je svirao zaleđe. Žao mi je zbog toga. Sretan sam što sam zabio Makedoniji, a bio bi još sretniji da smo dobili danas, a ja zabio - rekao je Ademi, pa nastavio:

- Drago mi je što su me navijači dočekali pljeskom. Bio sam ispunjen, vratio mi se onaj stari osjećaj. Nije bilo treme, baš sam uživao. Čini mi se da sam u Makedoniji skinuo tremu. Sada slijedi derbi, znamo što nas očekuje u toj utakmici. Bit će veliki gušt. Koliko sam spreman? To mi je teško reći.

U čemu ste bolji, padelu ili nogometu?

- Haha, mislim da u padelu.

Opet ste bili i kapetan.

- Ma to mi je bila velika čast, zahvaljujem stručnom stožeru i svim ljudima u klubu. Dinamo se u posljednje dvije godine dosta promijenio, sada smo dosta talentirani i mlađi. Promijenio se i HNL, imamo četiri kvalitetne ekipe, a to je zanimljivije svima. No, mi opet očekujemo dvostruku krunu. Antolić će taj trofej podići kao kapetan, ja ću mu samo pridržati trofej - poručio je Ademi kojem je nešto prije ulaska na teren šapnuo i Zoran Zekić:

- Haha, rekao mi je sretno, ali poslije ove utakmice.

Eros Grezda odigrao je dobru utakmicu, zabio za vodstvo Osijeka.

- Zadovoljan sam svojom igrom, mislim da smo mogli do pobjede.  Svi smo igrali dobro, a vidjeli smo da suđenje nije bilo nikakvo. U zadnjoj minuti smo trebali imati korner, a sudac to nije svirao. I smo dobili gol. Žao mi je što nismo pobijedili. Zaslužili smo pobjedu, to je sigurno - rekao je Grezda.

Mile Škorić bio je tužan poslije utakmice.

- Na najgori mogući način smo primili dva gola; prvo poluvrijeme smo stajali dobro, Dinamo je bio jalov. Oni su u nastavku pojačali pritisak, pa je kao plod toga pao gol. Žalosno je ako smo gol primili u petoj minuti, a sudac je pokazao četiri minute sudačke nadoknade. To nije normalno. Poništen gol Ademija? Lopta se odbila mislim od Doumbije nama iza leđa, pa je utrčao Ademi. Nisam ja dirao loptu, sigurno - završio je Škorić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka