Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Da je Španjolcima malo paške bure, ovaj virus bi brzo nestao'

'Da je Španjolcima malo paške bure, ovaj virus bi brzo nestao'
1

Stoper Lokomotive na posudbi u španjolskom drugoligašu Huesci, Toni Datković (26), ne smije napustiti provinciju zbog borbe s korona virusom. No, ne gubi nadu u brz povratak na staro, a raspoložen je i za šalu

VIDEO

Hrvatski nogometaš Toni Datković otišao je ljetos iz Hrvatske u Španjolsku kako bi zaigrao u Primeri, no kada se 26-godišnji branič približio ostvarenju svog sna ispriječio se koronavirus.

Njegova Huesca zauzima četvrto mjesto u drugoj ligi sa samo šest bodova manje od vodećeg Cadiza, no nastavak prvenstva je upitan.

Ponedjeljak je prvi radni dan nakon što je vlada uvela izvanredne mjere kako bi zaustavila virus koji je zarazio više od 9.200 osoba a usmrtio njih 310 u zemlji sa 47 milijuna stanovnika. Španjolska je nakon Italije država s najviše oboljelih u Europi. Ulice Huesce, grada s 53.000 stanovnika na istoku zemlje, puste su. Policijska vozila patroliraju i provjeravaju pridržavaju li se građani uputa. Smiju samo na posao, u bolnice, trgovine s hranom, kioske i farmacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Datković je izašao kako bi prošetao psa, a zatim će se vratiti u stan. Huesca je obustavila sve treninge do srijede.

- Treniramo doma, svatko za sebe. Dobili smo video zapise s vježbama pa to radimo, i još ponešto ako netko želi - kazao je Datković za Hinu.

Trenira kod kuće, na ulicu ne smije

U klubu je uzeo medicinke, trake i ostalu opremu pa tako održava fizičku spremu. Živi u stanu sa suprugom i malom kćerkom. Kćer je u fazi hodanja, trčanja i istraživanja pa kada ga vidi da vježba baca se po njemu što mu otežava treniranje.

Pokretanje videa...

01:18

Zbog novog zakona ne smije izaći van i trčati. U protivnom mu prijeti policijska kazna od nekoliko stotina eura. Ne smije ići među ljude niti u teretanu, a zabranjen mu je i izlazak iz provincije Huesce. U istoj su situaciji i njegovi suigrači koji žive u stanovima u gradu ili kućama u okolnim selima.

- U klubu su nam rekli da ova četiri dana iskoristimo za potpuni odmor jer da je sezona duga. Da se odmorimo pa da ćemo onda pojačati treninge - objašnjava Datković iza kojega je 19 utakmica ove sezone.

Ručak će dobivati u zdjelicama

Klupski kamp se svaki dan pere i polijeva dezinfekcijskim sredstvima. Kada se igrači u njega vrate neće se smjeti rukovati, niti jesti skupa u tamošnjem restoranu. Ručak će dobivati u zdjelicama i nositi ga kući.

Stoper, koji je do rujna igrao za zagrebačku Lokomotivu pa je zatim posuđen španjolskom drugoligašu, brzo se priviknuo na nova pravila kao i na način života u Španjolskoj. Naučio je jezik a zbog ožiljka i borbenosti na terenu dobio je nadimak – El Sicario (profesionalni ubojica, plaćenik).

- Nema straha. Da je Španjolcima udijelit jednu pašku orkansku buru brzo bi virus nestao - smijući se kaže mladić iz Metajne na otoku Pagu.

U gradu Huesci nema zaraženih koronavirusom no u tamošnjoj pokrajini Aragon oboljelo je 174 osoba.

- Ovdje nema virusa pa nekako nemamo osjećaj, hvala Bogu, da je alarmantna situacija.

No ono što brine Datkovića i suigrače jest kada će se, i hoće li se uopće, nastaviti prvenstvo. La Liga, organizator natjecanja, u četvrtak je zaustavila prvu i drugu ligu na dva tjedna. No sve upućuje na to da će mjera biti produžena.

- Ne znamo što će biti s prvenstvom. Brine nas što će biti. Nitko ne zna. Pitanje je kada će se nastaviti i koliko će vremena ostati da se sve odigra.

Huesca ima 50 bodova koliko i trećeplasirana Almería a ispred su Zaragoza s 55 bodova i Cadiz s 56. Prve dvije momčadi direktno ulaze u Primeru, a iduće četiri igraju doigravanje za još jedno preostalo mjesto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener