Sport

Komentari 119

'Da, pozitivan sam na koronu, ali i dalje se osjećam dobro...'

'Da, pozitivan sam na koronu, ali i dalje se osjećam dobro...'

Molim sve koji su bili u kontaktu sa mnom u posljednjih nekoliko dana da se testiraju. Jako mi je žao ako sam ikakvu štetu prouzročio. Volim vas sve, napisao je Borna Ćorić na Instagramu...

Od 22 osobe koje su se sinoć testirale u Zavodu za javno zdravstvo u Zadru, 19 je negativno, a troje pozitivno. Trener Grigora Dimitrova Christian Groh, kondicijski trener Marco Panichi je pozitivan te hrvatski tenisač Borna Ćorić, priopćili su iz organizacijskog odbora Adria toura. 

POGLEDAJTE VIDEO: Korona na turniru u Zadru

Nedugo nakon njihovog priopćenja, oglasio se i Borna Ćorić (23) koji je priznao kako se osjeća dobro i da nema nikakve simptome.

- Pozdrav svima. Želim vas obavijestiti da sam pozitivan na korona virus. Molim sve koji su bili u kontaktu sa mnom u posljednjih nekoliko dana da se testiraju. Jako mi je žao ako sam ikakvu štetu prouzročio. Osjećam se dobro i nemam nikakve simptome. Budite sigurni i ostanite zdravi. Volim vas sve - napisao je Borna.

POGLEDAJTE VIDEO: Korona party prije dolaska u Zadar

Teniska sezona bi mogla započeti za mjesec dana, ali sada Ćorića čeka prisilna pauza i odlazak u izolaciju. Tamo bi prema propisima trebao provesti četiri tjedna, a potrebna su dva negativna testa kako bi bio sasvim siguran da se izliječio. 

Borna je posljednjih nekoliko dana sudjelovao na teniskom turniru Adria tour u Zadru, ali sve je otkazano nakon što je objavljeno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na korona virus. 

Ćorić i Dimitrov igrali su jedan protiv drugoga u petak, ali Bugarin se povukao s turnira nakon meča jer se osjećao loše. Otišao je u Monte Carlo gdje je podvrgnut testiranju i ubrzo je saznao da je pozitivan.

Osim teniskog meča, njih dvojica su u četvrtak zaigrali trening utakmicu s košarkašima Zadra, gdje su sudjelovali i druga jaka teniska imena, Marin Čilić, Novak Đoković i Alexander Zverev. Tenisači su isti dan otišli na Forum gdje su se družili s desecima djece i zaigrali tenis na trgu, a zajedno su proveli večer na Gibonnijevom koncertu.

I sam Goran Ivanišević priznao je da je s Bugarinom bio u kontaktu desetak dana, ali rekao je da je negativan na testu. Negativni su i Đorđe Đoković, Novakov brat, te Marin Čilić koji se oglasio i rekao da će svejedno 14 dana provesti u samoizolaciji.

- Nakon sinoćnjeg razvoja događaja u Zadru i prekida Adria Toura, želim Vas obavijestiti da sam u najkraćem mogućem roku napravio test na virus COVID-19 i da je moj nalaz negativan. Iako nemam nikakve simptome koji se povezuju uz korona virus i vjerujem da svi oni koji su posljednjih dana bili sa mnom u kontaktu nemaju razloga za brigu, otići ću u samoizolaciju 14 dana, jer unatoč negativnom rezultatu testa, važno je da svi pomognemo smanjiti mogućnost širenja eventualne zaraze. Sve upute vezane za samoizolaciju poštovat ću u potpunosti te ću pažljivo pratiti razvoj situacije. Bude li ikakvih promjena pravovremeno ću sve obavještavati. Još jednom hvala svima na podršci i upitima o mom i zdravlju moje obitelji. Svima vam želim da ostanete zdravi - napisao je Čilić.

Dimitrov je prvo sudjelovao na turniru u Beogradu, a nakon toga je nekoliko dana proveo u rodnoj Bugarskoj gdje se navodno i zarazio. 

Najčitaniji članci