Obavijesti

Sport

Komentari 47

Neslužbeno: Vlasnik kluba i još četvero bili su na kobnom letu

Neslužbeno: Vlasnik kluba i još četvero bili su na kobnom letu
17

Vichai Srivaddhanaprabha (61), koji je kupio Leicester 2010. godine, bio je u helikopteru koji se srušio u subotu nakon polijetanja sa stadiona. Prvi izvještaji govorili su da je s njim bila kći, ali to je demantirano

VIDEO

Vichai Srivaddhanaprabha (61), vlasnik engleskog nogometnog prvoligaša Leicester Cityja, dva pilota i još jedan čovjek čiji je identitet nepoznat bili su u helikopteru koji je u subotu pao nedugo nakon polijetanja s centra terena King Power stadiona.

Daily Mirror i još neki engleski mediji prenijeli su kako je u na kobnom letu bila i milijarderova kći, ali Daily Mail piše kako izvori bliski klubu demantirali da je kći vlasnika Leicestera bila u helikopteru.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Engleski mediji pišu kako je malo vjerojatno da je itko preživio strašnu nesreću, ali još nema službenih informacija kluba ni policije. Dok se čekaju informacije, navijači Leicestera na stadionu polažu vijence.

Leicester City football fans pay their respects outside the football stadium, after the helicopter of the club owner Thai businessman Vichai Srivaddhanaprabha crashed when leaving the ground on Saturday evening after the match, in Leicester Leicester City football fans place flowers outside the football stadium after the helicopter of the club owner Thai businessman Vichai Srivaddhanaprabha crashed when leaving the ground on Saturday evening after the match, in Leicester A Leicester City football fan places a scarf outside the football stadium, after the helicopter of the club owner Thai businessman Vichai Srivaddhanaprabha crashed when leaving the ground on Saturday evening after the match, in Leicester

Vichai Srivaddhanaprabha na svaku je domaću utakmicu Leicestera dolazio i odlazio u privatnom helikopteru.

Milijarder s Tajlanda koji je kupio klub 2010. godine i šest godina kasnije odveo ga do povijesnog naslova, ušao je u helikopter sat vremena nakon utakmice Leicestera i West Hama u subotu navečer.

Helikopter je poletio s centra terena na King Power stadionu i srušio se koju sekundu kasnije na parkiralište blizu stadiona. Scene s mjesta nesreće bile su strašne. Helikopter se zapalio nakon što je udario u tlo.

Svjedoci kažu da mu je otkazao motor i da je malo nedostajalo da se sruši na stadion na kojem je još bilo ljudi.

- To se dogodilo pred nama, odmah uz stadion. Helikopter se vrtio i potom se zabio u pod kao kamen. Članovi prve momčadi izjurili su sa stadiona u suzama. Na recepciji su svi šutjeli, čuli su se samo jecaji ljudi koji su ostali nakon utakmice. Čini mi se da mu se motor ugasio i helikopter se počeo vrtjeti. Prvo se čuo nekakav zvuk, a potom je sve utihnulo i čuo se prasak. U trenu se pretvorio u vatrenu kuglu na parkiralištu u blizini stadiona - ispričali su svjedoci nesreće.

Premier League - Leicester City v West Ham United Premier League - Leicester City v West Ham United Premier League - Leicester City v West Ham United

Vichai Srivaddhanaprabha kupio je Leicester 2010. godine za 39 milijuna funti. Samo šest godina kasnije klub je osvojio povijesni naslov u Premiershipu. Otkako je Tajlanđanin stigao, klubu se povećala vrijednost devet i pol puta.

Vichai Srivaddhanaprabha bio je i vlasnik  belgijskog OH Leuvena. Iza sebe je ostavio ženu i četvero djece, sin Aiyawatt 'Top' Srivaddanaprabha je u Leicesteru potpredsjednik kluba.

U Leicesteru igra Filip Benković koji je stigao za 13 milijuna eura iz Dinama u ljetnom prijelaznom roku ove godine, ali klub ga je odmah poslao na posudbu u Celtic.

U Leicester je 2015. godine iz Rijeke za devet milijuna eura stigao Andrej Kramarić, ali nije se naigrao pa je i on završio na posudbi. Nakon isteka posudbe Hoffenheim je otkupio njegov ugovor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi