Sport

Komentari 16

Za Oscara: Sam je sebe pogodio kamenom da prekine utakmicu!

Za Oscara: Sam je sebe pogodio kamenom da prekine utakmicu!

Jedan igrač iz Gvatemale je pokupio kamen s travnjaka, sam sebe udario i pao kao pokošen. Optužio je navijače da su ga pogodili i to samo kako bi suca nagovorio na prekid utakmice

Što je fair-play? To je koncept koji se odnosi na pošteno i korektno ponašanje tijekom utakmice. Poštivanje protivnika, suca, pravila, bez varanja, trikova i simuliranja. Tako barem glasi službena definicija.

Nažalost, u modernom sportu glavni elementi fair-playa su pomalo pali u drugi plan pored pobjede, uspjeha, osvajanja trofeja i novca koji proizlazi iz svega toga. Sport je praktički postao biznis i nekad je, općenito u sportu, najbitnije pobijediti, ma na koji god to način bilo. 

U profesionalnom sportu fair-play koliko toliko živi, na tankoj niti, ali na samoj periferiji sporta, u nižim ligama, on gotovo da i ne postoji.

Jedan dokaz stiže nam iz Gvatemale gdje je jedan igrač pokušao prevariti suca kako bi prekinuo utakmicu. 

San Lorenzo i Batanecos igrali su utakmicu u tamošnjoj trećoj ligi, a vidjevši da će njegova momčad teško do pobjede, jedan igrač Batanecosa je na pokvaren način pokušao natjerati suca da prekine utakmicu. Optužio je navijače da su ga pogodili, to bi značilo kaznu za domaći klub te vjerojatnu pobjedu za Zelenim stolom za njegov klub.

Dok je jedan igrač San Lorenza ležao na travnjaku, s tribina je doletio kamen koji je pao na travnjak. Njega nisu vidjeli ostali igrači, ali je igrač gostiju koji je došao do tog kamena, udario sam sebe, želeći prikazati kao da su ga navijači pogodili, i bacio se na travnjak kao da ga je Mike Tyson nokautirao.

Tražio je od suca da prekine utakmicu, ali na njegovu žalost, taj 'nokaut' su vidjeli pomoćni suci koji su glavnom sucu javili da je riječ o simuliranju. Njegov trud nije urodio plodom, ali barem je zaslužio nominaciju za Oscara.

Najbolje da pogledate sami:

Najčitaniji članci