Obavijesti

Sport

Komentari 11

Dalglish: Ništa ne ide preko noći, idemo hodati, onda trčati

Dalglish: Ništa ne ide preko noći, idemo hodati, onda trčati
1

"Mislim da bi bilo realno reći, ''idemo prvo početi hodati, a tek onda i potrčati''. Ne bi sada svi trebali poludjeti i misliti kako će odjednom sezona postati izvrsna"

VIDEO

Kenny Dalglish, igračka i trenerska legenda Liverpoola, pozvao je navijače tog kluba na strpljenje nakon što se vratio na klupu ''redsa'' nakon 20 godina...

Američki vlasnici Liverpoola uskratili su povjerenje dosadašnjem menadžeru Royu Hodgsonu nakon samo šest mjeseci rada u Liverpoolu. Do kraja sezone postavili su miljenika navijača Kennyja Dalglisha, koji je u razdoblju od 1977. do 1990. godine osvojio osam naslova prvaka Engleske i tri naslova europskog prvaka kao igrač i trener.

Liverpool je svoj zadnji, 18. naslov državnog prvaka osvojio baš pod vodstvom Dalglisha 1990. godine, a sigurno je da će na tom broju naslova ostati i nakon ove sezone. Dalglish je, naime, preuzeo momčad koja na ljestvici drži tek 12. mjesto, sa 19 bodova zaostatka za vodećim Manchester Unitedom.

- Uvijek želimo biti uspješni. No, mislim da bi bilo realno reći, ''idemo prvo početi hodati, a tek onda i potrčati''. Ne bi sada svi trebali poludjeti i misliti kako će odjednom sezona postati izvrsna, te da do kraja sezone više nećemo izgubiti niti jednu utakmicu. Idemo polako, od utakmice do utakmice. Ne treba očekivati čuda preko noći. Drago mi je da su navijači uzbuđeni zbog mog povratka na klupu, i ja dijelim to uzbuđenje. No, svi zajedno moramo biti realni i strpljivi - poručio je Dalglish putem klupske web stranice.

- Znam da se često događa da novi trener koji dođe u momčad usred sezone može izazvati pozitivni šok i podići igrače. Naravno da bi moglo biti razočaranja, ali za mene će najveće razočaranje biti ukoliko baš svi koji su uključeni u rad ovog velikog kluba neće pružiti svoj maksimum što se tiče zalaganja i želje.

Dalglish je u subotu, nakon imenovanja koje su navijači Liverpoola slavili na forumu klupske web stranice i na TV-postaji Liverpoola, prekinuo odmor sa suprugom u Dubaiju. Kao klupski ambasador se odmah stavio na raspolaganje klubu, a već u nedjelju debitira na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda u 3. kolu FA Cupa.

- Klupskom vrhu sam od početka sezone govorio da sam tu ako zatrebaju bilo kakvu vrstu pomoći. Osjetio sam veliku nervozu kada su me u subotu nazvali iz kluba, ali mislim da je to i normalno. Istovremeno sam osjetio i veliki ponos - zaključio je 59-godišnji Škot.

Dalglish se u Premiership vraća prvi puta nakon 1998. godine, kada je vodio Newcastle. Posljednji trenerski angažman imao je u Celticu 2000. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao