Obavijesti

Sport

Komentari 6

Dalić: Baš je šteta što nećemo vidjeti sraz Modrića i Salaha

Dalić: Baš je šteta što nećemo vidjeti sraz Modrića i Salaha

Želimo napraviti dobar rezultat. Naša ideja je napraviti dobru pripremu za Europsko prvenstvo i da odradimo team building, ali nam je rezultat bitan, rekao je izbornik uoči utakmice protiv Tunisa

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se prvi put u 2024. godini. Ovo okupljanje zamišljeno je kao team building i za dizanje atmosfere uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj, a tko zna, možda se netko na prijateljskom turniru i nametne izborniku Zlatku Daliću. 

Pokretanje videa...

Novi dresovi 'vatrenih' za Euro 2024. 01:29

Vatreni u subotu od 21 sat igraju protiv Tunisa u polufinalu turnira koji se igra u Kairu, dok se u drugom polufinalu sastaju domaćin Egipat i Novi Zeland. Pobjednici ova dva susreta će 26. ožujka igrati utakmicu za prvo mjesto, kao i poraženi za treće mjesto.

Izbornik Dalić najavio je utakmicu protiv Tunižana (2-1) koji su nas pobijedili u Varaždinu prije pet godina. 

- Došli smo ovamo na turnir, dvije važne utakmice su pred nama. Želimo napraviti dobar rezultat. Naša ideja je napraviti dobru pripremu za Europsko prvenstvo i da odradimo team building, ali nam je rezultat bitan. Tunis nas je prije četiri godine pobijedio u Varaždinu 2:1. Želimo isprobati sve igrače i plan je da svi dobiju minutažu. Žao mi je što smo ostali bez našeg napadača Ante Budimira, koji je zbog bolesti ostao u Zagrebu. To je hendikep, a sve ostalo je u redu - rekao je Dalić pa zahvalio Egipćanima što su ugostili ovaj turnir.

Varaždin: Hrvatska u prijateljskoj utakmici poražena od Tunisa 2:1

- Sretni smo što se turnir prebacio u Kairo nakon što je turnir u Abu Dhabiju došao pod upitnik. Ponovno, hvala egipatskom savezu na organizaciji. Ekipe i program su ostali isti. Imamo dobre uvjete ovdje, tereni su dobri. Osjećam da će se igrati dobar nogomet. Možemo očekivati i veću publiku.

Što znate o Tunisu?

- Tunis je promijenio izbornika nakon Afričkog prvenstva, na kojem nije imao dobar rezultat. Možda su nezgodniji i opasniji jer dolaze novi, mladi igrači koji se žele nametnuti. Imaju par igrača koji su se pokazali u Ligi prvaka. Nemamo puno informacija jer su trener i igrači novi, to može biti nezgodno. Igrat će protiv Hrvatske, koja je druga i treća na svijetu, to je novo dokazivanje. Ne smijemo podcijeniti protivnika. Rekao sam da smo došli na druženje, ali rezultat je bitan jer nam on diktira atmosferu za kasnije. Tunis je dosad igrao s trojicom u zadnjoj liniji, ima novog izbornika i ponovno će se dokazivati - kazao je Dalić.

Kairo: Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije

Luka Modrić najveća je zvijezda turnira u Egiptu, a domaćini neće imati na raspolaganju Mohameda Salaha koji je ozlijeđen.

- Šteta za nogomet i turnir što Mohamed Salah neće igrati za Egipat. On je jedan od najboljih igrača svijeta zadnjih godina. Bilo bi lijepo da je tu, šteta da je ozlijeđen. Znamo koliko znači za Egipat i cijeli ovaj dio svijeta. Šteta što nećemo vidjeti sraz Modrića i Salaha.

KATAR 2022 - Trening hrvatske nogometne reprezentacije

Utakmicu je ukratko najavio i Josip Juranović.

- Sutrašnja će nam utakmica sve pokazati. Došli smo na team building, ali ne želimo uništiti reputaciju, a to je visoko postavljena letvica. Od prve minute ćemo krenuti na maksimalnoj razini i tako do kraja. Što se tiče Egipta i Mohameda Salaha, on je jedan od najboljih krilnih igrača na svijetu. No ekipa ne ovisi o jednom igraču. Pokušat će i ostali dokazati zašto su ovdje - kazao je hrvatski desni bočni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše