Obavijesti

Sport

Komentari 78

Dalić gleda prema play-offu: Ne bih volio izvući Srbiju! Iskreno joj želim da pobijedi Portugal

Dalić gleda prema play-offu: Ne bih volio izvući Srbiju! Iskreno joj želim da pobijedi Portugal

Strogo nogometno gledano, bilo bi teško izboriti se sa Srbijom. Sviđa mi se kako igraju i ne vjerujem da bi ikome bilo drago igrati s njima, rekao je hrvatski izbornik i dodao: Ajmo prvo razmišljati o izravnom plasmanu

VIDEO

Dva kola prije kraja kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo Hrvatska je pala na drugo mjesto skupine H nakon remija sa Slovačkom u Osijeku i pobjede Rusije protiv Slovenije u Mariboru. "Vatreni" još drže sve u svojim rukama jer će s dvije pobjede sigurno direktno na Mundijal, a svaki drugi rasplet mogao bi značiti da nas čeka pakao play-offa.

Izbornik Zlatko Dalić (54) u intervjuu za srpski list Informer najavio je završnicu kvalifikacija.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska remizirala sa Slovačkom

Pokretanje videa...

Hrvatska - Slovačka 2-2 01:18

- Ajmo prvo razmišljati kako da se plasiramo izravno. Nas čeka utakmica protiv Malte u gostima pa s Rusijom kod kuće i želimo se s dvije pobjede izravno plasirati na Mundijal - rekao je Dalić.

Osvrnuo se na skupinu A u kojoj Srbija vodi sa 17 bodova, jednim više od Portugala koji ima utakmicu manje. Portugalci 11. studenog gostuju kod Irske i pobjedom će preuzeti vrh ljestvice, a Srbima bi u tom slučaju za izravan plasman u Katar trebala pobjeda u zadnjem kolu u Lisabonu.

- Srbija može pobijediti Portugal u Lisabonu i ja joj to iskreno želim. Nije to nemoguće - rekao je Dalić.

Beograd: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Srbija - Azerbajdžan

Ne uspije li Hrvatska pobijediti Rusiju, a Srbija Portugal, postoji mogućnost da se susjedi nađu jedni protiv drugih u play-offu u ožujku.

- Ako bismo se našli u baražu, ne bih volio da se sretnu Hrvatska i Srbija. Da je Srbija izbacila Škotsku u play-offu za Euro, onda bismo bili zajedno u grupi. I tad sam navijao da ne dođe do te utakmice jer mi je bilo lakše nositi se sa Škotskom - kaže izbornik.

Zašto ne bi volio izvući Srbiju?

- Ima sjajne igrače koji nastupaju u odličnim klubovima. Puno ih je iz vrha europskog nogometa i ne bi bilo lako pobijediti ih. Baraž je kompliciran, sve staje u te dvije utakmice i zbog toga je pritisak ogroman. Uza sve to, trebalo bi uložiti dodatnu energiju da utakmica Hrvatske i Srbije ostane u sportskim okvirima. Da ne ulazimo u detalje, ali zbog povijesti odnosa naše dvije zemlje uvijek je prisutan i dodatni naboj. Mi smo sportaši i zanima nas samo sportska strana, a strogo nogometno gledano, bilo bi teško izboriti se sa Srbijom na terenu - jasan je Zlatko.

Koga bi izdvojio od srpskih reprezentativaca?

- Vidio sam i neke nove igrače koji ranije nisu bili standardni. Ma svi su dobri, ali ako bih nekoga morao izdvojiti, neka to bude Aleksandar Mitrović. U odličnoj je formi, zabija u kontinuitetu. Također, stoper Matija Nastasić odlično izgleda na terenu - kaže Dalić.

Upitali su ga i za komentar na rad izbornika Dragana Stojkovića Piksija (56).

- Pratim kako igra Srbija, baš sam gledao utakmicu s Azerbajdžanom i sviđa mi se kako vaša reprezentacija izgleda na terenu. Dosta je dominantna u odnosu na protivnike, čini mi se da Piksi radi dobar posao. Kvaliteta vaših igrača nikad nije bila sporna, uvijek su tu bili odlični pojedinci, ali nisu bili dobro ukomponirani. Sad je s Piksijem sve došlo na svoje i ne vjerujem da bi ikome bilo drago igrati sa Srbijom - zaključio je Dalić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.