Obavijesti

Sport

Komentari 20

Dalić i izbornici od Uefe traže da poveća broj igrača za Euro '24.

Dalić i izbornici od Uefe traže da poveća broj igrača za Euro '24.
5

Neki treneri žele povećati broj igrača kako bi imali veći izbor za slučaj ozljeda i umora, a neki žele zadržati 23 igrača zbog toga što veći broj igrača otežava treninge i vođenje grupe, kao što i poskupljuje priču za savez

VIDEO

Izbornici reprezentacija sudionica Europskog prvenstva u Njemačkoj sastali su se u Düsseldorfu i pred Uefu postavili gotovo jednoglasan zahtjev: Povećajte broj igrača koje smijemo voditi na EP na 26!

Prvotno je Uefa vratila pravilo da svaka momčad ima 23 igrača, koje je bilo prije pandemije korona virusa, ali izbornici se ne žele odreći mogućnosti veće rotacije za ljetni turnir nakon iscrpljujuće sezone. Među njima je, dakako, i Zlatko Dalić.

Pokretanje videa...

Trening 'vatrenih' u Kairu 02:17

Na dvodnevnoj se radionici većina izbornika složila da žele 26 igrača, a najviše su se isticali Gareth Southgate (Engleska) i Ronald Koeman (Nizozemska).

Konačnu će odluku donijeti Uefina komisija za reprezentativni nogomet i izvršni odbor 22. travnja.

Kairo: Trening hrvatske nogometne reprezentacije

- Na radionici smo s izbornicima raspravljali i o veličini momčadi, koje su za Euro 2024. ograničene na 23 igrača, kao što je bilo prije Eura 2020, kada smo ih proširili na 26 igrača zbog pandemije. Pozitivna je rasprava pokazala različite poglede među trenerima, od kojih neki žele povećati momčadi kako bi imali veći izbor za slučaj ozljeda i zbog tjelesnih zahtjeva koji su igračima sve veći, a neki žele zadržati 23 igrača zbog toga što veći broj igrača otežava treninge i vođenje grupe, kao što i poskupljuje natjecanje za savez - objavila je Uefa.

Susret Egipta i Hrvatske u finalu ACUD kupa

Što se Hrvatske tiče, Daliću bi mogućnost vođenja 26 igrača riješilo neke dvojbe, iako on tvrdi da većinu igrača koje će povesti u Njemačku zna i da nema puno spornih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"