Obavijesti

Sport

Komentari 72

Dalić okrznuo Fifu: Zaslužili smo poštovanje, a nismo ga dobili! I ne pitajte tko će biti napadač...

Dalić okrznuo Fifu: Zaslužili smo poštovanje, a nismo ga dobili! I ne pitajte tko će biti napadač...
3

Vlašić se vraća u konkurenciju za utakmicu, otkrio je izbornik dan uoči utakmice protiv Kanade, a izjave kanadskog kolege nije htio komentirati. Ivan Perišić rekao je da ne razmišlja o mirovini

VIDEO

Još je jedan dan ostao do utakmice Hrvatske i Kanade u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Katru, a medijima su se obratili izbornik Zlatko Dalić i prvotimac Ivan Perišić. "Vatreni" moraju ići po pobjedu ako žele ostati u igri za prvo mjesto u skupini.

POGLEDAJTE VIDEO: KATARSKI METRO BEZ VOZAČA

Izborniku je posebno zasmetao termin prve utakmice protiv Maroka (11 sati po hrvatskom, 13 po lokalnom vremenu) i tu je vidio glavni razlog slabije igre. Štoviše, kritizirao je organizatora SP-a i rekao da viceprvak to ne zaslužuje.

POGLEDAJTE VIDEO: Gvardiol i Majer uoči Kanade

Pokretanje videa...

Gvardiol i Majer nasmijali se na izjavu kanadskog izbornika: Ma neka priča, pokazatelj je teren! 00:58

Dalić: Ne pitajte me tko će biti napadač

Kakva je situacija s ozlijeđenima?

- Prebacili smo trening u večernji termin, jedan trening smo odradili nakon Maroka. Pripremamo se za jako važnu i tešku utakmicu. Bitan je bio oporavak igrača jer nam je onaj termin u 1 sat (lokalno) poremetio cijeli bioritam, sad smo se prebacili na noćni termin. Očekujem tešku utakmicu i s više energije nego protiv Maroka. Težak protivnik koji je igrao dobru utakmicu protiv Belgije, ali je izgubio. Puni su samopouzdanja, ali moramo odgovoriti na pravi način - počeo je izbornik.

Sastav?

- Vlašić nije bio jučer na treningu, ali očekujem ga popodne, da konkurira. Vidjet ćemo tko će početi. Moramo biti puno spremniji nego u prošloj utakmici, a ovo izdanje pripisujem ranom terminu utakmice.

Što je nedostajalo protiv Maroka?

- Rekao sam da nam fali više odlučnosti jer se nismo uspjeli nametnuti. Rani termin utakmice puno toga nam je poremetio, imali smo sedam dana pripreme za njega, ali teško je bilo. Očekujem odlučniju, bolju, kompaktniju Hrvatsku. U ovakvim situacijama pokazivali smo već pravo lice, pa i nakon Eura, očekujem ga i sada. Ne smijemo srljati, ne napraviti nešto što će nas odvesti u krivom smjeru, nego igrati okomitije, s više dubinskih lopti. Hrvatska će to i pokazati.

KATAR 2022 - Susret Maroka i Hrvatske u 1. kolu Svjetskog prvenstva u Kataru

- Znali smo prvih 11, sad znamo prvih devet, haha. Ne stvara mi to glavobolje, imamo širok izbor igrača, dobar izbor. Ne vjerujem da ću pogriješiti ako stavim bilo koga. Prije četiri i pol godine bila je drugačija priča, pogledajte te igrače, Liverpool, Inter, Bayern, Real, Barcelona. Ta momčad igrala je 10 godina skupa, a ovo je nešto novo. Nije da ne vjerujem, dapače. Ali nema potrebe uspoređivati dvije generacije. Ovdje je šest, sedam igrača s prošlog SP-a, dolazi nova generacija i mi stvaramo momčad. Ali želimo stvoriti i rezultat.

Tko će biti napadač?

- Nemojte me tjerati da kažem tko će biti striker. Imamo četvoricu napadača, svatko sa svojim kvalitetama, i izabrat ćemo najboljeg i prema protivniku i njegovom sustavu igre. Činjenica je da smo imali napadača koji je imao energiju i odlučnost i u obrani (Mandžukić?, op.a.), a sad ćemo izabrati najboljeg za iduću utakmicu.

Kanada?

- Ako budeš u grupi ispred Amerike i Meksika, znači da imaš dobru i kvalitetnu reprezentaciju, i oni su to pokazali protiv Belgije koja im je teško parirala. Puno su trčali, uložili puno energije i truda. Po svemu su zaslužili više od poraza. Moramo biti oprezni. Ako pogledate dosta tzv. malih reprezentacija, pružaju sjajne partije. Saudijska Arabija dobije Argentinu, Japan Njemačku, jučer Amerika bolja od Engleske... Nema življenja na staroj slavi i vraćanja u prošlost, ovo je sadašnjost i tu moraš odgovoriti na pravi način. Možda je dobra priča da je SP u tijeku sezone, igrači su došli u pravoj formi i ovo je trkački i igrački dobra utakmica, puno je malih iznenađenja.

Govor kanadskog izbornika?

- Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje svakoga jer je to pokazala otkad postoji. Osvojili smo dvije medalje u 20 godina što je malo tko napravio. Kako mi pokazujemo respekt prema drugima, tako ga i zaslužujemo. Nisam to htio komentirati, ali nije respekt da igramo u 13 sati. Hrvatska je druga na svijetu, ne igra ni Engleska, ni Španjolska ni Francuska u 13 sati! Neću se obazirati na bilo kakve komentare. Mi ćemo se pripremiti i biti dostojanstveni i prema Kanadi. I očekujemo respekt.

Perišić: Posljednji ples? Polako...

- Prvo mi je prvenstvo u ovom periodu, za sve reprezentacije je nešto novo. U drugoj i trećoj utakmici moramo pokazati puno više. Defenzivno je bilo jako dobro, ali ofenzivno nije kako mi znamo. Imamo još jedan trening, mislim da ćete gledati novu, pravu Hrvatsku.

- Svaki igrač mora dati više, pogotovo ofenzivno. Ne smijemo nešto izmišljati, to je naš nogomet. Čim izmišljamo nešto drugo, to nismo mi. Idemo probati odigrati kao u Ligi nacija i na zadnjih par prvenstava i onda nema straha.

Posljednji ples?

- Fokus je na ovoj utakmici, a gdje ću biti za dvije ili četiri godine, ne znam. Idem utakmicu po utakmicu, cilj mi je igrati što više i raditi svaki dan... Polako.

- Aplikacija za igrače? Dobra je, mogu se vidjeti situacije s utakmice, vidjeti kakvi smo bili i kako se popraviti u idućoj utakmici.

Kanada?

- Gledali smo ih protiv Belgije koliko su trčali i odgovarali presingom, Belgija nije mogla odgovoriti. Moramo biti na tom nivou trkački i agresivnošću. Ipak smo mi Hrvatska i ako budemo prikazali našu igru, to će biti pozitivno. Dobro su igrali i dobro odigrali protiv Belgije.

KATAR 2022 - Najbolji trenuci s utakmice Hrvatska - Maroko

Izjave kanadskog izbornika?

- Izbornik je sve rekao. Jedva čekam utakmicu.

Iskustvo iz Belgije?

- Imamo važniju utakmicu, kad prođe ova utakmica fokusirat ćemo se na njih. Prve moje profesionalne utakmice odigrao sam u Belgiji i to je jedan od najboljih perioda u mom životu.

Davies mu je bio suigrač u Bayernu.

- Bio je gušt igrati s njim po lijevoj strani, trkački je moćan, nebo mu je granica. Jedva čekam igrati protiv njega i ostalih, da pokažem što možemo. Nadam se dobrom uspjehu.

Termin Mundijala?

- Ovo je prvi put za nas i za sve. Tko se prilagodi, bit će mu lakše. Mogu to komentirati nakon prvenstva, zasad je OK. Svi smo imali preko 15-20 utakmica za klubove, svi su igrači u formi i nije problem igrati prvenstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani