Obavijesti

Sport

Komentari 46

Dalić: Igrali smo za branitelje i sve koji se bore za egzistenciju

Dalić: Igrali smo za branitelje i sve koji se bore za egzistenciju
5

Imali smo malu kočnicu na startu. Promijenit ćemo malo sustav, igrače i taktiku za Argentinu. S ponosom ćemo nositi dres, kako god završilo, rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić

VIDEO

Izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan prikazanom partijom naših reprezentativaca u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva s Nigerijom. Pobjeda 2-0 ulijeva zdravu dozu optimizma uoči okršaja s Argentinom, koja nije briljirala protiv Islanda, odigravši 1-1:

- Čestitke dečkima, bili su disciplinirani u obrani, odigrali smo pravu utakmicu, puno smo trčali i radili, zadovoljan sam.

Naš proslavljeni golman Stipe Pletikosa istaknuo je da smo probili led i psihološku barijeru. Dodao je i da smo imali smo manje probleme u prvom poluvremenu, u trci bez lopte, ulazima u prazni prostor i priključivanju bočnih igrača, na što se Dalić nadovezao:

- Imali smo malu kočnicu na otvaranju, nedostajao je dubinski pas, falilo je probojnosti Perišića i Rebića, ali oni su pomagali i u obrani tako da nećemo cjepidlačiti. Dobili smo bolji posjed i protok s Lukom i Raketom na zadnjem veznom. Kvalitetnija smo momčad od Nigerije, mali korak smo napravili, ali puno je posla još pred nama. 

O manjem energetskom padu krajem utakmice izbornik nije previše trošio riječi:

- Sve ekipe padaju krajem utakmica, teško je pratiti taj ritam. Dobru sezonu imaju iza sebe Vida i Lovren, dobili su prednost ispred Ćorluke zbog brzine i odradili su sjajan posao. Kasnio je ušao Brozović da umiri loptu i čuva posjed.

Protiv Argentine očekuju se i manje korekcije. Modrić je danas igrao na zadnjem vezno, ali i "desetku":

- Promijenit ćemo malo sustav, igrače i taktiku. Igrali smo za Hrvatsku, za branitelje i sve ljude koji se bore za egzistenciju. S ponosom ćemo nositi dres, kako god završilo - zaključio je Zlatko Dalić.

Vrlo dobru utakmicu odigrao je i Ivan Rakitić, koji je bio je pun pozitive nakon uspješnog otvaranja:

- Imali smo osjećaj k'o da igramo doma, hvala svima koji su navijali. Oni su ozbiljna reprezentacija, imaju brze igrače. Svaka utakmica je teška, a ovo je važna pobjeda koju smo apsolutno zaslužili - rekao je veznjak Barcelone.

- Moramo biti pozitivni, istina da neke prilike nismo iskoristili, ali uvijek smo bili u bloku, Suba nije imao posla. Može bolje, ali imamo dobru atmosferu, konačno smo dobili prvu utakmicu nakon '98.

- Malo ćemo slaviti i opustiti se, ali od sutra puni fokus na Argentinu. I Messi zna da neće biti lako, no oni su i dalje favoriti, ništa se ne mijenja. Moramo dati sve od sebe, biti na 100 posto i ići na pobjedu.

Niti Raketa nije propustio utakmicu između Argentine i Islanda, unatoč tome što je bilo vrijeme za odmor: 

- Zaspao sam prije utakmice, a gledao sam nakon sto je island izjednačio, nisam mogao zaspati.

Tri boda su u džepu, imamo prvo mjesto u skupini i pet dana pripreme za Argentinu, na koju idemo mirne glave. 21. lipnja Hrvatska je ponovno u akciji.

Modrić: Igrao sam na svojoj najboljoj poziciji

- Utakmica nije bila uopće lagana, ali zabili smo u idealnom trenutku nakon čega nam je bilo lakše igrati našu igru. Nakon prvog pogotka krenuli smo stvarati prilike i mislim da je naša pobjeda zaslužena. Nije bilo lako, Nigerija je pokazala da ima dobru momčad koja može osvajati bodove - rekao je Luka Modrić nakon pobjede.

Osvrnuo se veznjak Reala i na sljedeće što čeka Hrvatsku, a to je okršaj s moćnom Argentinom:

- Bit će to jako teška utakmica, oni su vrlo kvalitetna momčad. Ova pobjeda jača nam samopouzdanje. Oni nakon ovog neočekivanog rezultata protiv Islanda danas moraju osvojiti bodove protiv nas, bit će to teška utakmica.

- Odigrat ćemo najbolje što možemo i ako Bog da, pobijedit ćemo.

Hrvatska je svoj drugi pogodak zabila iz penala, a vatreni nisu imali puno udaraca u okvir iz igre, no njihovo izvođenje prekida bilo je ključno u današnjem susretu, a to je potvrdio i 32-godišnji Modrić:

- Na treningu smo vježbali prekide, jako je važno raditi na njima, naporno smo trenirali to.

Modrić je u reprezentaciji najčešće imao napadačku ulogu, no Dalić ga je danas prebacio natrag te je igrao ispred obrane kako bi Hrvatska držala posjed.

- Otkad je novi trener došao, igrao sam bliže golu, ali danas sam bio na svojoj najboljoj poziciji, no gdjegod ja igrao, dat ću sve od sebe.

Jedanaesterac na utakmici Hrvatske i Nigerije bio je peti penal u današnja četiri susreta, a najstrožu kaznu nije uspio realizirati vođa Argentine, Lionel Messi.

- Nisam bio nervozan kad sam pucao jedanaesterac, bio sam potpuno koncentriran i drago mi je da sam zabio - zaključio je Modrić.

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog  spota "Moja
Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK 
Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene! 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske