Obavijesti

Sport

Komentari 20

Dalić ih je zvao, ali mladoj reprezentaciji više ne trebaju?! Skočić izostavio Belju i Šimića...

Dalić ih je zvao, ali mladoj reprezentaciji više ne trebaju?! Skočić izostavio Belju i Šimića...

Izbornik Dragan Skočić objavio je popis igrača i malo je reći iznenadio. Na popisu nema Roka Šimića, Diona Drene Belje i Franje Ivanovića. Pozvao je Matiju Frigana i Antu Crnca

VIDEO

Kraj ožujka donosi nam stanku u prvenstvima diljem zemaljske kugle i prvo reprezentativno okupljanje u 2024. godini. Dok će Zlatko Dalić odvesti 'vatrene' na prijateljski turnir u Abu Dhabi, mlada reprezentacija će odigrati dvije utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, protiv Andore i Portugala.

Izbornik Dragan Skočić objavio je popis igrača i malo je reći iznenadio. Na popisu nema Roka Šimića, Diona Drene Belje i Franje Ivanovića! Svi oni su donedavno konkurirali i za A reprezentaciju tako što su bili na pretpozivu, Beljo je bio i član iste, no kod Skočića očito nema mjesta za njih.

Hrvatska U-21 reprezentacija protiv Ukrajine igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu za mlade

Sva trojica završila su na pretpozivu, kao i Hajdukov stoper Dominik Prpić. Skočić je prednost u napadu dao Igoru Matanoviću, koji igra fenomenalno u posljednje vrijeme, tu je i Marin Ljubičić koji je standardni prvotimac mlade reprezentacije, a na popisu je i Matija Frigan koji igra jako malo u Westerlou i bez značajnog učinka te Ante Crnac, bivši igrač Slaven Belupa koji igra u poljskom Rakowu.

Ivanović (Rijeka, 31 utakmica, 12 golova), Beljo (Augsburg, 19 utakmica, dva gola) i Šimić (Salzburg, 29 utakmica, pet golova) ne blistaju u posljednje vrijeme i imaju puno manju minutažu, kao i Frigan (22 utakmice, četiri gola) i Crnac (23 utakmice, tri gola) pa je pitanje kojim se kriterijima vodio izbornik Skočić. Pomalo je neobično da se samo tako otpišu talentirani napadači koji su donedavno činili kostur reprezentacije i bili pod prismotrom izbornika Zlatka Dalića. Više nisu na njegovom pretpozivu, a odjednom su nestali i iz mlade reprezentacije.

Velika Gorica:  Mladi vatreni slavili protiv Bjelorusije

Popis mlade reprezentacije za kvalifikacije za Euro

Vratari: Nikola Čavlina (Lokomotiva), Toni Silić (Sheriff), Mislav Zadro (Aris Limassol). 

Braniči: Niko Kristian Sigur (Hajduk), Maro Katinić (Sharjah), Mauro Perković (Dinamo), Moris Valinčić (Istra 1961), Luka Škaričić (Varaždin), Moreno Živković (Dinamo), Dino Grozdanić (Asteras Tripolis).

Vezni: Veldin Hodža (Rijeka), Karlo Lusavec (Varaždin), Antonio Maurić (Istra 1961), Leon Belcar (Varaždin), Lovro Zvonarek (Bayern), Gabriel Vidović (Dinamo), Stipe Biuk (Real Valladolid), Domagoj Bukvić (Osijek), Marin Šotiček (Lokomotiva), Fabijan Krivak (Lokomotiva).

Napadači: Marin Ljubičić (LASK), Igor Matanović (Karlsruhe), Matija Frigan (Westerlo), Ante Crnac (Raków Częstochowa).

Hrvatska U-21 reprezentacija okupit će se 18. ožujka u Velikoj Gorici, gostovanje u Andori na rasporedu je 21. ožujka od 19 sati, a gostovanje u Portugalu 26. ožujka od 17.30 sati.

- Čekaju nas dvije vrlo važne utakmice u nastavku kvalifikacijskog ciklusa. U ovom trenutku imamo dobru poziciju u skupini i sve predispozicije za dobar rezultat. Tijekom posljednjih akcija momčad je pokazala homogenost i pravi pristup bez obzira na odsutnost nekolicine vrlo važnih igrača. Vjerujem da možemo odgovoriti izazovima koji su pred nama - rekao je izbornik Dragan Skočić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše