Obavijesti

Sport

Komentari 286

Dalić ima tempiranu bombu u ekipi? Tko je potrošio kredite?

Dalić ima tempiranu bombu u ekipi? Tko je potrošio kredite?
5

Škotska je 44. momčad Fifine ljestvice. Od zadnjih osam utakmica protiv reprezentacija iz Top 30, Hrvatska nije pobijedila ni jednu. Mnogo je pokazatelja da nešto ne štima...

VIDEO

Jesu li pojedinci potrošili kredite? Jesu!

Kratko je i ne posve jasno rekao Zlatko Dalić dan nakon ispadanja Hrvatske s Eura.

Pokretanje videa...

Luka Modrić VIDEO

Spektakularna utakmica, veličanstven povratak, maestralni džokeri s klupe... Ali ipak navijači nisu zadovoljni. Jer "vatreni" mogu više.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A poraz od Španjolaca, pa i blijede partije u skupini, otvorili su pitanja ozračja u reprezentaciji. I premda je Španjolska nogometna sila, a Hrvatska gotovo isključivo u nokaut fazi gubi od kasnijeg prvaka (Njemačka 1996., Franuska 1998., Portugal 2016., Francuska 2018., a jedino Turska 2008. izbacila je naše pa nije otišla do kraja), svi su se složili da nije to to.

Ali isto tako je jasno da je najbolji generator atmosfere - rezultat. Zato su igrači i naglašavali da im treba samo jedna velika pobjeda da ih malo podigne. Ali ona nije došla. Ne samo na Euru nego puno dulje.

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Škotska je 44. momčad Fifine ljestvice. Od zadnjih osam utakmica protiv reprezentacija iz Top 30, Hrvatska nije pobijedila ni jednu.

Mnogo je pokazatelja da nešto ne štima: od Dalićeve poruke prije okupljanja da mora opet stvoriti tim, preko izjava Kramarića prije Eura koje su zvučale maltene kao ultimatum Daliću da mora igrati i izjava svih igrača nakon remija s Češkom „ovo je stvarno loše... ako nešto drastično ne promijenimo, brzo ćemo kući... još od kvalifikacija nije to to...“ Do neshvatljivih poteza Rebića i Gvardiola (a što je radila klupa, kako su im to dopustili u tim trenucima?!) koji su nas koštali dva gola protiv Španjolaca. I na kraju, da zatvori krug, opet Kramarić. Njegov otac novinarima se pojadao da je Dalić kriv što je njegov sin promašio zicer za 4-3 u produžetku, jer mu nije dao da igra dovoljno!?

Pogreške Zlatka Dalića koje su nas koštale i ispadanja s Eura...
Pogreške Zlatka Dalića koje su nas koštale i ispadanja s Eura...

Andrej je miran i karakteran igrač, koji se na terenu bori za svoje minute. Nije valjda postao tempirana bomba u svlačionici?

Puno je bilo igrača koji su na Euru bili loši, ili u najmanju ruku nisu ispunili očekivanja. Brozović, Kramarić, Petković, Rebić... Ali kad netko potroši kredite, to znači da ga izbornik više neće zvati.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska

Pa na koga to onda Dalić misli? Jedini igrači stariji od 30 godina koji su igrali su Modrić, Perišić, Lovren i Vida.

Rebića za onu glupost s kopačkama više ne zvati... bila bi još veća glupost. Njemu je 27 i tek ulazi u najbolje igračke godine. Kao i Petković (26), koji je bez obzira na sve svoje mušice i dalje igrač koji može donijeti puno. Da ne govorimo o Kramariću (29) i Brozoviću (28), motoru prvaka Italije.

Dalić: Neki su igrači potrošili kredite! A Gvardiola i Ivanušeca trebao sam uzeti i puno ranije...
Dalić: Neki su igrači potrošili kredite! A Gvardiola i Ivanušeca trebao sam uzeti i puno ranije...

Dalićev je zadatak da svakako odstrani „trulu jabuku“ ako ju je detektirao, ali prije svega mora pronaći igru, ispraviti svoje pogreške. Kojih je bilo. Možda i najveća je bila nedosljednost. On mora opet stvoriti tim i vratiti momčadski, pobjednički duh, u ova dva mjeseca razgovarati s igračima.

Glasgow: Luka Modrić i Zlatko Dalić u zagrljaju nakon plasmana u osminu finala Eura

Jer odmah na početku rujna čekaju nas Rusija, Slovačka i Slovenija. Napaljeni na svjetske doprvake. Tada možemo napraviti ogroman korak prema Kataru. Ali ga i - izgubiti. Najviše ovisi o Daliću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 286
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet