Obavijesti

Sport

Komentari 88

Dalić mijenja formaciju? Strinić se vraća, u prvih 11 tri stopera

Dalić mijenja formaciju? Strinić se vraća, u prvih 11 tri stopera
6

Ne zna se radi li se o tome da Dalić još nije odlučio ili mijenja sustav: u postavi su bila tri stopera, Domagoj Vida, Dejan Lovren i Vedran Ćorluka. Izbornik sprema novu ideju za Senegalce u Osijeku

VIDEO

Izbornik Zlatko Dalić za provjeru protiv Senegala u Osijeku (petak, 18 sati, HTV 2) sprema nove eksperimente, doznaje Nova TV.

Dalić je na treningu na Rujevici podijelio momčad u dvije postave: u prvoj je bio Ivan Strinić na lijevom beku, Ivan Perišić i Ante Rebić opet na krilima, a u napadu - nitko, ni Mandžukić ni Kramarić.

Ne zna se radi li se o tome da Dalić još nije odlučio ili mijenja sustav: u postavi su bila tri stopera, Domagoj Vida, Dejan Lovren i Vedran Ćorluka.

Podsjetimo, Dalić je protiv Brazila na Anfieldu testirao Domagoja Vidu na poziciji lijevog beka u eksperimentu koji je, prema njegovoj ideji, trebao poslužiti kao svojevrsna priprema za Argentinu u Rusiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vrsaljko: Mogu igrati i lijevog beka, nije problem

Šime Vrsaljko trebao bi na Gradskom vrtu direktno ići na sjajnog Sadia Manea iz Liverpoola.

- Mislim da sam ove sezone dovoljno igrao i da sam spreman za ono što nas čeka, a izbornik će posložiti što je najbolje za Hrvatsku - izjavio je 26-godišnji hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko drugog dana riječkog dijela priprema naše reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

Dosadašnji dio priprema pouzdani desni bočni igrač hrvatske reprezentacije i Atletico Madrida ocijenio je pozitivnim.

- Dobro smo radili u Rovinju i dobro smo igrali protiv Brazila u prvih 60 minuta, makar je poslije to bilo slabije izdanje. Međutim, imamo još vremena i sigurno ćemo se dizati prije Svjetskog prvenstva, i individualno i kolektivno -  rekao je Vrsaljko te se osvrnuo na formaciju s Domagojem Vidom na lijevom boku:

- Obrana nam u prvom dijelu protiv Brazila nije izgledala loše, tako da nam je i to jedna od opcija. Osim toga, i ja sam nekada igrao na lijevom boku i nikome nije problem napraviti bilo što za reprezentaciju. Utakmice na Svjetskom prvenstvu bit će izazov za obranu i za napad, a naposljetku je bitan rezultat reprezentacije.

Lovren: Ćorluka kao nekad Šimunić

Da s hrvatskom obranom u Rusiji neće biti problema, uvjeren je i 28-godišnji stoper Liverpoola Dejan Lovren.

- Naša je zadnja linija nikad iskusnija. Na prošlom Svjetskom prvenstvu Ćorluka je bio u mojim sadašnjim godinama, a tada smo Šimunića gledali kao što sada gledamo Ćorluku. Svi smo zdravi i u dobroj formi, a zajedno s ovim mladićima u momčadi možemo daleko - rekao je Lovren te posebno istaknuo zajedništvo koje vlada u momčadi: 

- Uistinu smo dobra ekipa unutar reprezentacije i imam dobar predosjećaj uoči predstojećeg turnira. Vrlo sam pozitivan.

Šime Vrsaljko nije želio ulaziti u preduboke taktičke analize igre kojom će se Hrvatska predstaviti u Rusiji.

- Treba se pripremiti, usredotočiti i sve ovisi od utakmice do utakmice. Izbornik će pripremiti taktiku, a naš je zadatak to provesti u djelo. Izbornik će posložiti što je najbolje za Hrvatsku.

Naši će reprezentativci nastaviti pripremati u Rijeci do četvrtka, kada će preseliti u Osijek, gdje ih u petak čeka posljednja provjera protiv reprezentacije Senegala.

- Tu utakmicu shvaćamo ozbiljno i ući ćemo maksimalno u nju, i kao momčad, i kao pojedinci. Naravno da cijenimo kvalitetu Manea, kao i sve druge igrače Senegala, ali koncentrirani smo isključivo na sebe. To je ono što izbornik traži od nas - zaključio je Vrsaljko, koji je iza sebe ima 35 nastupa u dresu A reprezentacije za koju je debitirao još kao 19-godišnjak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske