Obavijesti

Sport

Komentari 17

Dalić ne mijenja formulu: Na Dance kao protiv Argentine

Dalić ne mijenja formulu: Na Dance kao protiv Argentine
1

Zlatko Dalić, kao i cijela Hrvatska, očaran je pobjedom protiv Argentine pa će na Dansku krenuti s istim sastavom. Iako je protiv Islanda odigrao odlično Milan Badelj prepustit će mjesto Marcelu Brozoviću

VIDEO

Utakmica protiv Argentine bila je remek djelo Hrvatske. Svi igrači zaslužili su ocjenu 10, od golmana do napadača. 

- A ja ću vam izdvojiti jednog. Marcelo Brozović. Kapa do poda. Ubio je Messija  i svaka mu čast - rekao je Vedran Ćorluka.

Sličnog je razmišljanja i Dalić. Zapravo, prije utakmice s Islandom bio je uvjeren da će u osmini finala, koga god dobili, istrčati isti sastav kao protiv Argentine. No u utakmici protiv Islanda Milan Badelj odigrao je fantastičnu utakmicu, zabio gol, bio je proglašen najboljim igračem utakmice i još je izabran u najbolju momčad 3. kola Svjetskog prvenstva. Nije malo, priznat ćete.

E, sad, takav Badelj na prošlom Europskom prvenstvu bio je, uz kapetana Srnu i Danijela Subašića, jedini koji je sve utakmice igrao od početka do kraja. I pazite ovo, u natjecateljskim utakmicama, zanemarimo Gibraltare i ostale prijateljske, kada bi Hrvatska u natjecateljskim utakmica krenula s Milanom Badeljem u prvih 11 izgubili smo samo dva puta. I to golovima u posljednjim sekundama protiv Islanda u kvalifikacijama i Portugala na Euru. Remizirali smo četiri puta i pobijedili 13.

Rostov na Donu: Island i Hrvatska u 3. kolu skupine D na Svjetskom prvenstvu

S Marcelom Brozovićem u prvih 11, opet govorimo isključivo o natjecateljskim utakmicama, Hrvatska ima dosta lošiji omjer. Pobjeđivali smo 12 puta, remizirali čak šest puta i gubili četiri puta - protiv Turske u kvalifkacijama za Euro u Rusjii, Portugala na Euru u Francuskoj, Norveške u kvalifikacijama za Francusku i protiv Brazila na SP-u 2014. 

S Badeljem u sastavu Hrvatska će dobiti odgovornog igrača, vjerojatno najodgovornijeg u momčadi, osigurača ispred zadnje linije, odnosno iza veznog reda, kojem čuva leđa. S Brozovićem dobivano veću brzinu, okomitost i opasnijeg igrača po protivnički gol. Jer, Brozu je zona udarca već na 30 metara, dok je Badelj tu dosta slabiji. Uostalom, Broz je za reprezentaciju zabio šest, Badelj dva gola.

Prema posljednjim informacijama stručni stožer neće mijenjati formulu koja se protiv Argentine pokazala itekako uspješnom, pa bi u susretu za četvrtfinale Svjetskog prvenstva, gdje nismo bilo 20 godina, trebao krenuti isti sastav. Isti sastav na istom stadionu na kojem smo pobijedili Argentinu. Znači, s Brozovićem u prvih 11.. Tako stoje stvari. No, o tome će odlučiti Dalić večer prije utakmice.

I dobro da je tako, jer da za mjesto u momčadi odlučuje bela, poker, pikado, stolni nogomet ili biljar, tu bi Brozović bio najstandardniji reprezentativac, imao bi veću minutažu nego Cristiano Ronaldo u Portugalu. I kako on dominira u kampu u društvenim igrama, tako Hrvatska dominira u Rusiji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske