Obavijesti

Sport

Komentari 91

Dalić o sastavu za Maroko: Ne lutamo, dilema je ime ili dva...

Dalić o sastavu za Maroko: Ne lutamo, dilema je ime ili dva...
4

Mislim da ćemo izabrati najbolje. Otišli su četvorica članova našeg stožera u Dubai gledati Maroko. Imat ćemo puno informacija, pa ćemo se moći pripremiti

VIDEO

Bliži se početak Svjetskog prvenstva. Najvažnije da smo utakmicu protiv Saudijske Arabije prošli bez ozljede. Jedva čekamo doći u Dohi, tamo ćemo osjetiti pravu atmosferu, pravu sliku Svjetskog prvenstva. Spremni smo. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

izjave zlatka dalića prije SP-a 02:38

Kazao je to u Rijadu Zlatko Dalić dan uoči leta za Dohu. Pred 'vatrenima' je šesti nastup na Svjetskim prvenstvima. I prvo u povijesti  tijekom jeseni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Malo je drugačije (op.a., nego u Rusiji). Još uvijek nismo u filmu SP-a zbog svega ovog oko nas, ali su uvijek ambicije i osjećaji isti. Veliko natjecanje, Hrvatska na njemu, i to je veliki ponos. Sad samo da to rezultatom opravdamo - rekao je Dalić pa nastavio

- Svjetsko prvenstvo prije četiri i pol godine bilo je malo drugačije. Nismo bili pod tolikim pritiskom rezultata, a nakon onog srebra u Rusiji su očekivanja velika. Ali to smo mi i zavrijedili svojim igrama u zadnje vrijeme, no ponavljam da ne želim stavljati igračima ni sebi veliki pritisak. Želimo uživati i pokazati što Hrvatska može.

'Vatrene' u Kataru čeka luksuz: Savez zakupio čak četiri kata
'Vatrene' u Kataru čeka luksuz: Savez zakupio čak četiri kata

U Rusiji je Dalić u 'pola noći' znao prvih 11. Sada je situacija nešto drugačija, pogotovo u napadačkom dijelu. Međutim, izbornik tvrdi da velikih problema i dilema oko sastava ustvari i nema.

- Gotovo smo sve riješili. Dilema je ime ili dva. Gledamo Maroko u Dubaiju, imamo vremena za dobro se spremiti. Nemamo dilema, ne lutamo. Mislim da ćemo izabrati najbolje. Otišli su četvorica članova našeg stožera u Dubai. Imat ćemo puno informacija pa ćemo se moći pripremiti.

Rijad: Prijateljska utakmica, Saudijska Arabija - Hrvatska

A tko će igrati u vrhu napada? Hrvatska još od Mandžukića nema tu pravu špicu, pravog 'killera'. Budimir je dobio pozivnicu ispred Čolaka, tu su Livaja i Petković, no za prvi sastav uvijek konkurira i Andrej Kramarić. Uostalom, Krama je i zabio za pobjedu nad Saudijskom Arabijom.

- Mislim da je sad Krama još više sazrio (op.a., u odnosu na Euro). Prije je to bilo puno komentara što će i gdje Andrej igrati. Tu se trošila energija. On je svjestan da u reprezentaciji igra nešto drugačije od onog u klubu. Andrej je konstanta i čovjek koji je zaslužio moje puno povjerenje.

Samo 14 posto Nizozemaca ima interes za SP: Nadam se da će nas ipak gledati u finalu na TV-u
Samo 14 posto Nizozemaca ima interes za SP: Nadam se da će nas ipak gledati u finalu na TV-u

A s njim je najkompatibilniji...?

- Moramo napraviti da imamu sinergiju jer imamo četiri napadača i sada ovisi o izboru što ćemo tu napraviti. Pašalić je zadnjih utakmica tu bio sjajan, Vlašić je to igrao u klubu, Majer može također tu poziciju, iako nije klasično desno krilo. Mislim da ne možemo pogriješiti. Pašalić ulazi u završnicu, najbolje mu odgovara ta pozicija, Nikola je okomitiji, konkretniji, Lovro ima ulazak na lijevu nogu.

International Friendly - Saudi Arabia v Croatia

Ozljeda Livaje?

- Marko još nije u maksimalnom treningu, ali od sutra će biti u punom pogonu i potpuno spreman za Maroko.

Razmišljate li o Kanadi i Belgiji?

- Fokus je samo na Maroku, toi je naša najvažnija utakmica godine, i moramo pokazati svoju pravu znanje, snagu i kvalitetu.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine