Obavijesti

Sport

Komentari 322

Dalić objavio konačan popis za Rusiju: Otpao je Matej Mitrović

Dalić objavio konačan popis za Rusiju: Otpao je Matej Mitrović
1

Utakmica protiv Brazila dala je Zlatku Daliću neke smjernice kako odigrati protiv Argentine, ali mu i otvorila nova pitanja. Izbornik je odlučio da nas na Svjetskom prvenstvu neće predstavljati Matej Mitrović

VIDEO

Dan nakon utakmice Hrvatske i Brazila u Liverpoolu izbornik "vatrenih" Zlatko Dalić obznanio je konačan popis od 23 imena za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Odluka je pala na Mateja Mitrovića, koji je izostavljen sa Svjetskog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO: Izbornik Dalić objavio konačan popis igrača

Tko ide, a tko otpada? Izbornik Zlatko Dalić objavljuje listu za svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji Više na http://bit.ly/2JhxCF7 Reporter: Danijel Vukušić

Posted by 24sata Sport on Monday, 4 June 2018

Dalić je vagao između Mateja Mitrovića i Duje Ćalete-Cara, a stopera Red Bull Salzburga ostavio je u momčadi nakon što je u debiju protiv Brazilaca odigrao 40-ak minuta.

- Odluku sam donio temeljem stava da je jedan od stopera višak, i iza te odluke stojim. Mitrović je vrhunski profesionalac, razočaran je, ali je shvatio moje razloge, a to su da nije igrao zadnjih mjesec i pol dana, a Ćaleta-Car jest.

- Bilo je puno kombinacija, a ja sam još od prvog dana najavio kako će otpasti jedan stoper. Evo, tu sam se odlučio za Ćaletu-Cara. Opet, tko zna što se još može dogoditi, ne da Bog da bude nekih ozljeda, Matej će nam se u tom slučaju vratiti. Morao sam izabrati 23 nogometaša za Rusiju, ovo je moj izbor, u ove igrače vjerujem - kazao je Dalić pa nastavio:

Ćorluka ? On je u dobrom stanju, imali smo dogovor da odigra prvo poluvrijeme, pa da se odmori. Ma u pripremi utakmice sam imao drugačije planove, želio sam Strinića probati lijevo, Vidu na stoperu, ali je Strinić osjetio manje probleme pa preskočio tu utakmicu. I Vida je morao biti lijevo do kraja utakmice.

Kako ste vidjeli utakmicu s Brazilom?

- Odigrali smo vrlo dobrih 60 minuta, bili pravi u fazi visokog presinga, bloka i agresije, ali me smeta što smo onda popustili. I kod vodstva Brazila 1:0 smo djelovali bojažljivo, za velike utakmice nije dovoljno odigrati samo jedno poluvrijeme. Ali to je ipak bio Brazil, bili smo ravnopravni 60-ak minuta i to me veseli. A druge stvari ćemo popraviti do Svjetskog prvenstva.

Zlatko Dalić je nastavio...

- Igrači su bili i malo umorno. Igralo se popodne u 16 sati, bilo je vruće, a teško je u takvom stanju protiv Brazila držati cijelo vrijeme visoki presing. Neki igrači 20-ak dana nisu imali utakmicu, a i puno smo se trošili u fazi obrane. No, uvijek je lijepo igrati protiv Brazila, bio je to sjajan test i pravi spektakl.

Kakva je situacija s Mandžukićem?

- Vidjet ćemo danas na treningu. Moj stil je malo drugačiji, ako netko ima manje probleme onda ne može igrati. Bolje da se preskoči jedan trening ili jedna prijateljska utakmica nego da nekoga izgubimo na 10 dana ili dulje vrijeme.

Igrači s klupe protiv Brazila nisu dali dodatni impuls...

- Čim smo izgubili znači da oni nisu bili na velikom nivou, ali shvaćam ih. Nije lako protiv Brazila ući s klupe, još se taman razigrao Neymar. Svi igraču znaju što ih čeka, spremni su, svatko će dobiti svoju prigodu.

Što spremate za Senegal?

- I tu će biti promjena, sigurno na lijevom boku gdje će zaigrati i Strinić i Pivarić. Neki su me kritizirali zbog Vide na lijevom boku, ali moram takve stvari isprobavati sada, neću valjda protiv Argentine i Nigerije. Analizirali smo Argentinu u Rovinju, znamo da Messi s desne strane ulazi prema sredini. Tu sam htio probati zaigrati s jačim defanzivcem, svjestan kako onda u fazi napada gubimo lijevu nogu, pa i balans ekipe. Ali, znam što radim.

Kako ste vidjeli igru Rebića i Perišića na krilnim pozicijama?

- Bilo je jako dobro; Perišić i Rebić su bili opasni i konkretni. Brazil 60 minuta nije pucao po golu, ali nama je još nešto falilo. Bilo je dobro, ali ne na onoj razini na kojoj priželjkujem da njih dvojica budu - završio je Dalić.

Hrvatska se za Mundijal nastavlja pripremati na Kvarneru. Boravi u Opatiji, a treninge će do četvrtka imati na riječkoj Rujevici. Potom leti za Slavoniju, gdje je u četvrtak u Bogdanovcima otvoreni trening, kasnije i manifestacija Dani hrvatskog nogometa u Vukovaru.

Posljednja provjera pred Svjetsko prvenstvo na rasporedu je ovaj petak od 18 sati u osječkom Gradskom vrtu, gdje će nam protivnik biti Senegal. "Vatreni" za Sankt Peterburg lete idući ponedjeljak, 11. lipnja, a prvu utakmicu imaju 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 322
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske