Obavijesti

Sport

Komentari 59

Dalić: Luku čuvam za Real i za nas! Što ću njega provjeravati?

Dalić: Luku čuvam za Real i za nas! Što ću njega provjeravati?
4

Nije to nepoštivanje Meksika. Imamo mi još jako dobrih igrača u Europi, poput Rebića, Pjace, Kramarića, Kovačića... želim da odigraju cijelu utakmicu, rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić

VIDEO

Puno je bure podigla odluka Zlatka Dalića da pusti kući šestoricu vedeta (Modrić, Mandžukić, Perišić, Brozović, N. Kalinić, Subašić) koji neće igrati protiv Meksika (srijeda, 4 sata, HTV 2).

Traže kaznu za Hrvatsku! Sad ćemo i mi staviti mlađe igrače
Traže kaznu za Hrvatsku! Sad ćemo i mi staviti mlađe igrače

Prvi je tu odluku kritizirao Vedran Ćorluka, a odluka o poštedi glavnih igrača nije najbolje sjela ni meksičkom izborniku koji je na tu utakmicu gledao kao na pravi test za svoju momčad.

- Plan mi je bio podijeliti minutažu na sve igrače, svakome po utakmica, jer sad nam je zadnja šansa provjeriti neke uoči SP-a. Imamo 20 jako dobrih igrača i želim sve testirati. Luka? Bio je ozlijeđen mjesec dana, vratio se i igrao u petak. Bio bi velik rizik da igra dvije utakmice u četiri dana, želim ga sačuvati za Real u Ligi prvaka, ali i za nas. Pa njega znam, ne trebam njega provjeravati - objasnio je Dalić i dodao:

- Nije to nepoštovanje Meksika, jako ih poštujem.

Čarli se ponio kao kapetan pa ostao, a kapetan Modrić otišao
Čarli se ponio kao kapetan pa ostao, a kapetan Modrić otišao

Zašto ste odlučili poštedjeti ove baš protiv Meksika, a ne protiv Perua?

- Imamo mi još jako dobrih igrača u Europi, poput Rebića, Pjace, Kramarića, Kovačića... želim da odigraju cijelu utakmicu, želim ih vidjeti da igraju cijelu utakmicu. Možemo u Europi nekoga dobiti s 5:0 u utakmici u kojoj malošto mogu vidjeti i samo raste euforija "bit ćemo prvaci". Želim sad vidjeti, izgubili smo 2:0, ne mogu mijenjati na SP-u nego sad.

- Očekujem čvrstu utakmicu u sjajnom ambijentu, mi ćemo igrati svojim stilom, a testirat će nam agresivni suparnik. Prošle smo godine pobijedili s 2:1 Meksiko s drugom momčadi. Mi ćemo igrati svojim stilom, nećemo se prilagođavati drugima. Pa i njihov je izbornik, poput mene, htio provjeriti neke stvari, pa protiv Islanda nisu igrali neki igrači - dodao je Dalić.

 

Rakitić: Razumijem zašto su Meksikanci ljuti

Ivan Rakitić, koji je na vlastiti zahtjev ostao s reprezentacijom, rekao je:

- Razumijem riječi meksičkog izbornika, plan je bio imati najbolje igrače, ali morate shvatiti da smo i mi usred vrlo zahtjevne sezone. Treba to malo drugačije analizirati.

- No, mi i ovako idemo pobijediti, imamo mlade vrlo kvalitetne igrače, koji igraju na visokoj razini, rade važne stvari u Europi, i Meksiku zasigurno neće biti niti lakše (nego što bi bilo da smo kompletni) - dodao je Rakitić.

Postoji li u meksičkoj vrsti igrač sličan Messiju?

- Ne postoji, ni u meksičkoj, ni u hrvatskoj, on je najbolji u povijesti. Uz dužno poštovanje svima ostalima, nitko se na svijetu ne može usporediti s njim, Leo je jedinstven.

- Znamo da je pred nama težak suparnik koji radi snažan pritisak, agresivan je, ima dobru atmosferu u momčadi, daju sve za taj dres. Ali nitko nema Lea... - rekao je Raketa i dodao:

- Nisam gledao utakmicu Argentina - Italija, vidio sam gol, Argentina ima pregršt talenta, pa mogla bi i drugu momčadi povesti na SP da bude konkurentna! Da, skupina na SP-u nam je doista teška i moramo biti savršeni. Najprije teška Nigerija, pa ćemo uživati protiv Argentine, a potom stari prijatelji s Islanda. Dakako, volio bih da Argentina i mi prođemo, mi s prvog mjesta...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku