Obavijesti

Sport

Komentari 75

Dalić: Rebiću sam rekao da se pazi i da ću ga brzo mijenjati

Dalić: Rebiću sam rekao da se pazi i da ću ga brzo mijenjati
2

Da, ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri. Dobili smo velikog suparnika, nije danas Argentina bila zbunjena, već smo mi bili vrhunski, rekao je Zlatko Dalić nakon 'trice' Argentini

VIDEO

Vatreni su protiv Argentine ostvarili jednu od najvećih pobjeda u svojoj povijesti nakon što su ih u drugom kolu skupine D razbili 3-0. Presretan predstavom naših reprezentativaca bio je izbornik Zlatko Dalić, čiju su misao igrači sjajno prenijeli na teren.

- Ovo je velika pobjeda za nas. Bili smo bolji u svim segmentima igre. Radili su ono što smo se dogovorili i ta promjena Brozovića je bila očekivana kod nas. Cijela momčad je podigla razinu igre i mi moramo biti sretni. Hvala Bogu ostvarili smo pobjedu. Igrali smo kompaktno i zajedno. Moramo biti presretni jer smo osigurali prolazak u osminu finala nakon dva kola - rekao je Dalić te nastavio:

- Da, ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri. Čestitke svim dečkima, odradili su sjajnu utakmicu, odradili sve ono što smo dogovorili. U svakom smo segmentu bili bolji od Argentine, stvarno još jednom čestitam svojim igračima. Bilo je to fantastično, naš blok, disciplina, odgovornost, sve je bilo na razini. Dobili smo velikog suparnika, nije danas Argentina bila zbunjena, već smo mi bili vrhunski - dodao je izbornik.

U zadnji čas se odlučio da će umjesto Badelja igrati Brozović.

- Kada igramo ovako, onda nema straha za rezultat. Tek sam na dan utakmice odlučio da će zaigrati Brozović, razgovarao sam s našim veznjacima koji su konkurirali za tu poziciju, rekao im njihove vrline i mane, pa očekujem od tog zadnjeg veznog koji će zaigrati. U dogovoru sa stožerom odlučio sam se za Brozovića, on na toj poziciji igra sjajno u Interu.

Oduševio je Ante Rebić...

- Bio je nervozan i malo preagresivan, ali to je ponekad i dobro jer time može povući momčad prema pobjedi. Rekao sam mu na poluvremenu da se pazi kartona i da ću ga brzo mijenjati. Odradio je svoj posao, trošio se u visokom presingu, na kraju smo i zabili nakon toga prvi gol. Odradio je svoj zadatak i onda mogao izaći van.

Malo o taktičkim detaljima...

- Mi smo znali da argentinska obrana neće izdržati naš visoki presing, na kraju smo poslije njihove pogreške i zabili gol. Ali, mi smo prije toga promašili tri zicera (Perišić, Mandžukić, Rebić), tako da nas je moralo nagraditi. Na zadnja dva treninga nisam igračima rekao niti jedan taktički detalj za Argentinu, samo sam ih htio opustiti da izađu ovdje i uživaju. Odavno sam rekao kako je Argentina za nas najlakša utakmica, kako smo željni dokazivanja i nadigravanja s tako velikom momčadi. Moji su igrači večeras uživali, vjerujem da je i cijeli svijet mogao uživati u našoj igri.

Koliko sada može ova Hrvatska?

- Sada moramo biti sretni, hvala Bogu na ovoj pobjedu. Prošli smo u drugi krug nakon dvije utakmice, to je bio naš primarni cilj. Ali, moramo i dalje biti mirni, ponizni i dostojanstveni, samo tako možemo još i više. Ako nas ne prebaci onda možemo jako puno, ali ako se umislimo ne možemo ništa. Moramo i dalje vjerovati u sebe, i dalje nam 22. igrač mora biti jednako važan kao prvi, svi i dalje živjeti za momčad. Samo nas ne smije prebaciti. Zahvaljujem i navijačima koji su nadglasali brojčano superiornije Argentince, zahvaljujem se i svima koji su u Hrvatskoj uz nas.

Kako sada na Island?

- Nisam siguran, mislim da smo sada svakako prvi u skupini. Nećemo ništa birati, mi želimo biti prvi u skupini. Vidjet ćemo kakva je situacija sada s našim igračima, ali da sada ćemo rotirati momčad, dati prigodu i našim drugim igračima protiv Islanda. 

- Iako smo ostvarili veliku pobjedu, moramo ostati mirni, ponizni i dostojanstveni - zaključio je naš izbornik, a pridružio mu se i Dejan Lovren.

- Mi smo vjerovali od početka turnira da možemo daleko proći. Fantastično smo utakmicu odradili od početka do kraja. Iskoristili smo naše šanse i mislim da u hrvatskoj gori i baš mi je drago zbog toga - rekao je Dejan Lovren, koji je odlično pazio da mu Messi i ekipa ne pobjegnu.

Hrvatska je tako ovom pobjedom osigurala plasman u osminu finala, a ako sutra Island i Nigerija odigraju neriješeno, kolo prije kraja će osigurati prvo mjesto.

Tamo bi ih trebala najvjerojatnije trebala dočekati Danska dok Australija ima minimalnu šansu za drugo mjesto.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske