Obavijesti

Sport

Komentari 42

Dalić: Reprezentaciju sa SP-a u Rusiji selekcionirali su drugi, a Erlić i Šutalo imaju probleme...

Dalić: Reprezentaciju sa SP-a u Rusiji selekcionirali su drugi, a Erlić i Šutalo imaju probleme...

Ako s ovom selekcijom napravim uspjeh, taj će mi biti draži od onog u Rusiji. Moramo stati na loptu, biti skromni. Euforija vodi u propast, tragedija još više, kaže izbornik Zlatko Dalić

VIDEO

Izbornik Zlatko Dalić najavio je utakmicu šestog kola grupne faze Lige nacija protiv Austrije.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening 'vatrenih' u Maksimiru

Pokretanje videa...

Trening 'vatrenih' u Maksimiru 03:47

- Velika šansa za nas. Za istu smo se sami izborili, ne ovisimo ni o komu drugome. Moramo to sami odraditi, ne čekati što će napraviti Francuzi. Ljepše bi bilo da ovaj ciklus završimo dobrim rezultatom odnosno pobjedom. Da se i dogodi nešto drugo, neće nas to poremetiti. Moramo se spremati za SP, napravili smo puno dobroga. Sutra očekujemo tešku utakmicu...

Hoće li biti promjena u sastavu u odnosu na utakmicu s Danskom?

- Bit će promjena u sastavu. Prvi cilj nam je napraviti dobar rezultat. Drugi cilj je da isprobamo još neke igrače. Pokušat ćemo svima dati šansu. Nema više prijateljskih osim one sa Saudijskom Arabijom pred početak SP-a. Bit će promjena u obrani i napadu. Martina Erlića nije bilo četiri tjedna, bojimo se nove ozljede, vidjet ćemo kakav će biti na treningu - rekao je Dalić pa nastavio:

- Problem je s Josipom Šutalom. Dobio je udarac u gležanj, to je manji problem. Vidjet ćemo hoćemo li riskirati s njim. O ostalima neću, neću ništa otkrivati.

Susret Hrvatske i Danske u 5. kolu Lige nacija

'Nisam nezadovoljan Kramarićem'

Koliko ste zadovoljni Andrejom Kramarićem?

- Nekad nam treba robustan napadač poput Ante Budimira, nekad špilmaher i znalac poput Marka Livaje i Brune Petkovića. Imaju dečki još više od mjesec dana da se kroz klubove podignu, skrenu pozornost na sebe. Nisam nezadovoljan niti jednim od nabrojanih - rekao je Dalić.

Sad svi hvale Hrvatsku. 

- Moramo stati na loptu, biti skromni. Euforija vodi u propast, tragedija još više. Moramo ostati na nogama. Pokazali smo dobru igru i kvalitetu, ali to nas ne smije zavarati. Imamo širinu i igrače koji to mogu. Napravit ću sve da to smirimo. Znamo što nam je cilj i da možemo - rekao je Dalić pa dodao:

- Moramo se dokazivati svaki dan, svaki trening, svaku utakmicu. To je bila samo jedna utakmica protiv Danske koja je bila dobra. Idemo dalje.

UEFA Nations League - Group A - Croatia v Denmark

'Reprezentaciju u Rusiji složio je netko drugi'

Ima li Hrvatska danas širi kadar u odnosu na SP u Rusiji?

- Danas su igrači u puno boljoj formi jer se prvenstvo igra na zimu. U Rusiji smo imali puno potrošenih igrača. Ono je bila reprezentacija koju je netko drugi složio, ja nisam imao nikakvo učešće u selekciji, možda sam doveo jednog ili dvojicu igrača. Ako s ovom selekcijom napravim uspjeh, taj će mi biti draži od onog u Rusiji. A sad, koja je selekcija kvalitetnija, nije mi zgodno govoriti - rekao je pa nastavio:

- Primali smo lagane golove iz polukontre i kontre. Bili smo preduboko i preširoko. Bit ćemo kompaktniji i agresivniji. Igrat ćemo 4-3-3. Imamo tri sjajna veznjaka i moramo igrati na posjed, ne odstupati po svog stila. Sad imamo i kvalitetnu zadnju liniju, možemo igrati iz nje, veznjaci se ne moraju spuštati po loptu, rasteretili smo ih - rekao je pa zaključio:

- Nedostaje nam još konkretnijih situacija u završnici. Vjerujem da ćemo i taj segment igre popraviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba