Obavijesti

Sport

Komentari 102

Dalić: Zašto je Pašalić na krilu? Glupost, pa on je bio vezni igrač

Dalić: Zašto je Pašalić na krilu? Glupost, pa on je bio vezni igrač

Vida nije kriv za oba gola, pogledajte, molim, malo bolje. I ja sam mislio tako, ali kad sam bolje pogledao drugi gol, vidio sam da nije kriv. Mi stvaramo momčad za ono što hoćemo, rekao je izbornik Dalić

VIDEO

Baš mi je žao i tužan sam, mogu samo skinuti kapu dečkima na onome što su pokazali nakon 20. minute i u drugom poluvremenu pogotovo. Pokazali smo borbenost, dominaciju i onda iz jedne šanse izgubimo utakmicu. Nismo zaslužili poraz, ali nadam se da će nam se vratiti, rekao je Zlatko Dalić nakon novog poraza od Francuske (1-2).

Griezmann nam ovaj put zabio u kopačkama s potpisom 'Rimac'
Griezmann nam ovaj put zabio u kopačkama s potpisom 'Rimac'

Francuzi su nas mogli deklasirati u tih 20 minuta, ali proradilo je nešto u našim igračima i bila je to puno bolja Hrvatska što je naplatila izjednačenjem u 64. minuti (Vlašić). No, u 79. utakmicu je riješio Mbappe.

- Imali smo plan držati ritam cijelu utakmicu i zato sam izvadio Badelja i Pašalića na poluvremenu. U početku smo loše stajali na terenu, bili daleko od igrača i dopustili Francuzima njihovu igru, trebali smo primiti još koji gol. Zašto je Pašalić bio na krilu? Ne, on je bio vezni igrač, sve drugo su gluposti. Igraš i pogineš. Ulaskom Brekala još smo postali opasniji, bili smo bolji. Šteta, ali oni vrijede milijardu i kaznit će te, a Šveđani možda neće. No vidi se razlika od rujna i sada. Već sam rekao, mi sada stvaramo reprezentaciju, nije to ona sa SP-a, nemamo više tu igrača iz Barcelone, Intera, Juventusa... 

Sa sjevera odjekivalo: 'Hoćemo stadion', a u novinarskoj loži - Francuzi vrijedni milijardu eura
Sa sjevera odjekivalo: 'Hoćemo stadion', a u novinarskoj loži - Francuzi vrijedni milijardu eura

Iako je Ćaleta-Car ostavio dobar dojam u prošle dvije utakmice, Dalić je u ovoj počeo s Vidom koji je "zakuhao" prvi gol, a ni za drugi nije posve lišen odgovornosti.

- Nisam tu pogriješio, Ćaleta je igrao i za Marseille prije. Vida je naš standardan stoper i plan je bio da svaki od njih trojice igra po dvije utakmice. Ne, nije Vida kriv za oba gola, pogledajte malo bolje. I ja sam prvo mislio za drugi, ali kad sam vidio na snimci, promijenio sam mišljenje.

Hrvatska ugostila Francusku u Ligi nacija

Hrvatska više ne može do prvog mjesta, pa je cilj sada treće mjesto i ostanak u ovoj diviziji Lige nacija. Dobra je vijest stigla iz Portugala gdje su domaćini s 3-0 pobijedili Švedsku.

- Da, cilj nam je da ostanemo, ali mi to moramo zaslužiti kroz svoje dobre igre, a ne s drugim rezultatima. Ako nastavimo ovako, a bit ćemo još spremniji, imamo šanse u Švedskoj i protiv Portugala. Igramo velike utakmice i tako stvaramo momčad za ono što hoćemo. Nakon studenog moramo imati jasnu sliku - poručio je izbornik.

Hoće li tu toj slici biti i dalje igrača koji su po stažu već dugo u reprezentaciji, a ne igraju u klubu, poput Jedvaja?

- Neću govoriti o imenima, ali oni koji ne igraju, ne mogu očekivati pozive jer neki su se sada pokazali da mogu. Bit će borba jer sada imamo širi krug. Toma Bašić? Pratimo ga, igra na poziciji gdje je konkurencija najjača, vidjet ćemo za studeni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače