Obavijesti

Sport

Komentari 34

Dalić sprema iznenađenje za Brazil! Ćorluka od prve minute

Dalić sprema iznenađenje za Brazil! Ćorluka od prve minute
1

Ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri, ali ne bojim se se, nemam tremu. Ja vjerujem u ovu reprezentaciju, u moje dečke, da uvjerimo njih, navijače, da imamo kvalitetu, rekao je Dalić

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju igra prijateljsku utakmicu s Brazilom uoči nadolazećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji. U subotu u poslijepodnevnim satima izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić održali su press konferenciju.

POGLEDAJTE VIDEO: Obraćanje Zlatka Dalića i Luke Modrića

- Lijepo je ponovo doći na ovaj kultni stadion, jako se veselim utakmici. Vjerujem da će biti super utakmica - započeo je Modrić pa nastavio:

- Brazil ima fenomenalnu ekipu, u sredini su vrlo jaki i čvrsti, s Casemirom i Fernandinhom imaju tu čvrstinu, stabilnost koja im je falila. Lakše je napadačima sada igrati kada znaju tko im čuva leđa.

Zinedine Zidane je nekoliko dana nakon osvajanja treće Lige prvaka u nizu šokantno napustio klupu Real Madrida.

- Mogu reći da mi je bilo veliko iznenađenje kada nam je priopćio da odlazi. Želio bih mu se zahvaliti za sve što je učinio u dvije i pol godine. I želim mu sve najbolje u karijeri.

- Ostao sam nekoliko dana u Madridu, odmorio se s obitelji. Igrače znam, polako se navikavam i na izbornikove ideje. To je zasad sve funkcioniralo, vjerujem da će tako biti i dalje.

Od 1998. godine Hrvatska nije prošla grupu na Svjetskim prvenstvima.

- Moja očekivanja od SP-a su velika, dosta je tih razočaranja, da od 1998. nismo prošli grupu. Vjerujem da smo dosta kvalitetni da ostvarimo taj prvi cilj, prolazak skupine. Ako stvorimo dobru atmosferu, zajedništvo, onda ćemo taj cilj sigurno ostvariti.

U Brazilu igraju i njegovi suigrači iz Madrida.

- S Casemirom i Marcelom imam fenomenalan odnos, pogotovo s Marcelom s kojim imam sjajan odnos, obiteljski smo prijatelji.

- Na otvaranju SP-a 2014. odigrali smo jako dobru utakmicu, dokazali da se možemo nositi s Brazilom. Nažalost, bilo je tad nekih detalja koji nisu direktno vezani s igrom, a presudili su. Oni sada imaju još bolju ekipu nego tada, ali i mi smo dosta jači.

Konačno pravi ispit za reprezentaciju.

- Ova utakmica je odličan test, i jako će nam koristiti za SP. No, i u slučaju poraza ili pobjede ne treba odmah zaključke izvlačiti jer ovo je ipak samo pripremna utakmica, koja će nam dobro koristiti za SP.

Još se ne zna hoće li igrati Neymar.

- Neymar je jedan od najboljih igrača na svijetu, to svi znamo.

Riječ je preuzeo izbornik Zlatko Dalić.

- Igramo protiv favorita za naslov, no pokušat ćemo igrati svoj nogomet, ne prilagođavati se protivniku. Vjerojatno nećemo imati posjed lopte, već se braniti, ali to ja želim vidjeti kako ćemo reagirati u takvoj situaciji - rekao je Dalić pa dodao:

- Ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri, ali ne bojim se se, nemam tremu. Ja vjerujem u ovu reprezentaciju, u moje dečke, da uvjerimo njih, navijače, da imamo kvalitetu. Imamo 15 dana za sve ispraviti što neće valjati.

Dalić za Brazilce sprema malo iznenađenje. Nije htio otkriti o čemu je riječ, samo da će se to vidjeti u prvih 45 minuta u nedjelju.

- Imam jednu stvar koju ću sutra probati za Argentinu, prvih 45 minuta ćemo to probati. Dat ću u drugom poluvremenu šansu još šestorici igrača, odmoriti igrače koji su igrali finale Lige prvaka.

Pripreme u Rovinju su iza reprezentativaca.

- Tih 7-8 dana u Rovinju smo radili fantastično, to mi daje vjeru. Imamo neke stvari koje trebamo još ispraviti, ali da. U vezi ovih novih stvari, probat ću neke stvari nove, prije svega će nam cilj biti da budemo defenzivno jaki.

Vedran Ćorluka vraća se nakon ozljede.

- Ćorluka će početi utakmicu, da vidimo u kakvom je stanju. On je neupitan kao član momčadi. Vedran nam treba, ja mu jako puno vjerujem.

VIDI OVO: 5 najluđih crvenih kartona u povijesti

Poslušajte novu navijačku himnu - Moja Croatia

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske