Obavijesti

Sport

Komentari 43

Dalić: Suze? Ne plačem često, ali sada sam imao zašto plakati

Dalić: Suze? Ne plačem često, ali sada sam imao zašto plakati
1

Ja sam odredio tko će pucati penale, bio je problem taj peti, Vida je rekao da će on i stavili smo njega, otkrio je detalje prije izvođenja penala Zlatko Dalić...

VIDEO

Zlako Dalić čovjek je koji je Hrvatsku doveo do polufinala Svjetskog prvenstva i naciju odveo do delirija u noći koju će mnogi prepričavati još jako dugo.

Plakali ste na klupi nakon utakmice, što vam je prolazilo kroz glavu?

- Čestitke igračima, ali i Rusima koji su vodili stvarno jaku borbu. Nama je sreća bila naklonjena, bio sam miran, staložen, koncentriran, ali nakon penala Rakitića to je iz mene izašlo. Odahnuo sam, olakšalo mi je, znam da smo učinili radost svima nama, i ljudima u Hrvatskoj. Ne plačem često, ali eto, imamo i zbog čega plakati. 

Je li ostalo nešto za Engleze?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi ne mislimo stati, probat ćemo to odraditi. Kako nas ide i kako smo motivirani, bit će opet teška borba, ali vjerujem u nas. 

Kakav će test za Hrvatsku biti Engleska i tko je favorit?

- Danas smo gledali utakmicu, bili su bolja momčad, mladi, poletni, forsiraju moderan nogomet, ali tek u nedjelju ćemo o njima. Favorita nema, svi koji su bili favoriti i velik frajeri su otišli doma. Ostale su organizirane i borbene momčadi na koncu. 

Danas ste bili više ofenzivniji, koja je bila taktička ideja?

- Željeli smo s četiri ofenzivna igrača napasti visoko, ali nije bilo dobro, pogotovo u prvom dijelu. Nama je glavni igrač bio Subašić, a to nije naš stil. Zamjeno smo vratili vezni red u svoje ruke... To je zahvalan protivnik koji je bio jako dobar, koji nas je gušio... Mislim da smo na koncu zasluženo pobijedili. 

Koliko su zamjene bile zbog ozljeda?

- Morali smo mijenjati napadača, nije išlo kako treba, vadili smo Perišića da oslobodimo Luku i Rakitića defenzive. Kasnije smo morali kalkulirati zbog Subašića. Strinić se umorio, imao je puno pritiska, a kasnije smo morali prisilno mijenjati i Vrsaljka. Svi su zvali za zamjenu, bili su roviti, ali morali smo čuvati zamjenu zbog Subašića. 

Koga ste iz ruske reprezentacije vidjeli kao jako dobroga?

- Čestitam njihovom izborniku i reprezentaciji na igri. Imaju svoj stil, duge lopte za napadače, stvaraju jako puno problema, kompaktni su, borbeni i agresivni, tri vezna imaju najviše pretrčanih kilometara na SP-u. Oni su zbog publike dali više nego što su mogli, imaju jako kvalitetnu momčad. Golovin je igrač budućnost, brz, potentan, svidio mi se i Ignjaševič koji ima 39 godina i može igrati na visokom nivou. 

Koliko je snage ostalo, dojam je da bi ranije prelomili utakmicu da je bilo više snage?

- Bit će tu dosta problema. Morate znati da je iza svih igrača naporna sezona, i nije to jednostavno lako, kad moraš diktirati tempo, igru. Taktički je bilo dobro, moramo tri-četiri dana napraviti rekuperaciju, ali imamo Badelja koji nije igrao, ima još igrača, malo ćemo mijenjati, ali moramo osvježiti momčad.

Jesu li se sami igrači opet javljali za penale?

- Ja sam odredio, bio je problem taj peti, Vida je rekao ja ću i stavili smo njega. Ostali su bili vezni igrači, Luka kao kapetan, Ivan opet... Opet je bila podrška, jedni druge smo gurali, Suba je jednoga skinuo, pokazali su karakter, svaka im čast...

 VIDI OVO: KVIZ: Koliko si dobro pogledao sinoćnju pobjedu Hrvatske!

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske