Obavijesti

Sport

Komentari 446

Dalić nije pozvao Rebića i Petka, a unutra su Sosa, Moro i Livaja! 'Vrata nikome nisu zatvorena'

Dalić nije pozvao Rebića i Petka, a unutra su Sosa, Moro i Livaja! 'Vrata nikome nisu zatvorena'

Nakon raznih događaja poslije Europskog prvenstva, 'vatreni' se prvi put okupljaju i to u nešto drugačijem sastavu. Prve su pozive dobili Ivica Ivušić i Nikola Moro, a vraća se Antonio Mirko Čolak

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se prvi put nakon Europskog prvenstva za utakmice protiv Rusije i Slovačke u gostima te Slovenije na Poljudu u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine u Katru. Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis reprezentativaca na kojem je nekoliko promjena.

Pokretanje videa...

Izgubili od Španjolske 5:3, reakcije navijača 01:08

Na popisu nema, redom po linijama, Lovre Kalinića na čije je mjesto upao Ivica Ivušić, zatim je tu Borna Sosa umjesto Domagoja Bradarića. U veznom redu nema Milana Badelja umjesto kojeg je tu Nikola Moro, dok su u napadu izostavljeni Bruno Petković i Josip Brekalo, a na popisu su Marko Livaja Antonio Mirko Čolak.

Što se tiče Lovre Kalinića, nekako je logično da ga nema jer je ozlijeđen, a Šime Vrsaljko nije igrao krajem prošle sezone, dok ga ove sezone Diego Simeone dozira, a na posljednjoj je utakmici dobio tek minutu. Domagoj Bradarić nije 'pošteno' zaigrao još od Europskog U21 prvenstva, dok je Moro prema mišljenju izbornika zaslužio biti ispred Badelja, možda kao neki početak tranzicije na mlađe.

Što se tiče Brune Petkovića, u posljednjih 20 utakmica na kojima je zaigrao zabio je jedan gol, dok Brekalo radi na transferu pa je logično bilo da sve bolji Marko Livaja i u zadnje vrijeme odlični Antonio Mirko Čolak dobe priliku u redovima 'vatrenih'.

Zagreb: Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening uoči utakmice sa Švedskom u Ligi nacija

- Vjerujem da smo svi dobro napunili baterije nakon Eura te nam je želja da s jednom novom energijom i snažnom ambicijom kvalitetno odradimo jesenski dio kvalifikacija. Ispred nas je sedam utakmica, na stolu je 21 bod, a nama će trebati još 14-15 bodova da bismo osvojili prvo mjesto. Naravno, želja nam je u rujnu primaknuti se tom cilju i uzeti što više bodova - objasnio je izbornik Dalić pa zaključio:

Hrvatska pala na Fifinoj ljestvici za četiri mjesta: 'Vatreni' su 18.
Hrvatska pala na Fifinoj ljestvici za četiri mjesta: 'Vatreni' su 18.

- Ovo nam je, objektivno, najteži dio rasporeda, a početak sezone nikada nije idealan trenutak za reprezentaciju jer su igrači iz različitih liga na drugačijim razinama natjecateljske spremnosti. No, okolnosti su svima slične, a na nama je da pokažemo kvalitetu, angažman i zajedništvo vrijedno prvog mjesta u skupini - samo tako možemo ostvariti svoj cilj, a to je plasman u Katar. Sa svojim stožerom procijenio sam da je u ovom trenutku ovo popis igrača koji mogu najbolje odgovoriti zahtjevima koji su pred nama, a kao i uvijek do sada - vrata reprezentacije nisu zatvorena nikome tko to zasluži

REPREZENTATIVNI POPIS

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Simon Sluga (Luton Town), Ivica Ivušić (Osijek).

Obrambeni: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Olimpique de Marseille), Josip Juranović (Legia), Filip Uremović (Rubin Kazan), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Mile Škorić (Osijek), Borna Sosa (Stuttgart).

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb), Nikola Moro (Dinamo Moskva).

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna), Marko Livaja (Hajduk), Antonio Mirko Čolak (Malmö).

Pretpozivi: Toma Bašić (Bordeaux), Kristijan Lovrić (Gorica), Lovro Majer (Dinamo Zagreb), Luka Sučić (RB Salzburg).

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 446
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja