Obavijesti

Sport

Komentari 187

Dalićev popis za kvalifikacije: Kalinić opet unutra, Lovrić na pretpozivu, nema Tina Jedvaja

Dalićev popis za kvalifikacije: Kalinić opet unutra, Lovrić na pretpozivu, nema Tina Jedvaja

Zlatko Dalić objavio je popis od 24 igrača za početak kvalifikacija za SP u Kataru i utakmice protiv Slovenije, Cipra i Malte. Na popisu je nekoliko iznenađenja, vraćaju se Vrsaljko i Rebić

VIDEO

Izbornik Zlatko Dalić nakon četiri i pol mjeseca objavio je popis hrvatske nogometne reprezentacije. Krajem ožujka počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a izbornik je napravio nekoliko promjena.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić o kritikama Kovačiću

Pokretanje videa...

Dalić o Kovačiću 01:20

Na popis od 24 igrača vraća se golman Lovre Kalinić, sad kao prvotimac Hajduka na posudbi iz Aston Ville, dok je Ivo Grbić spušten na pretpoziv.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U odnosu na posljednje okupljanje, u sastavu su oporavljenik Šime Vrsaljko te Josip Juranović iz poljske Legije, a nema Domagoja Bradarića koji će zaigrati za U-21 reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Sloveniji u nedostatku Borne Sose koji zbog suspenzije mora preskočiti prve dvije utakmice, ali će biti u kadru mlade vrste.

Dalić je izostavio i Marka Roga u veznoj liniji koji se oporavlja od operacije križnih ligamenata, a u napad vratio oporavljenika Antu Rebića. Što se pretpoziva tiče, tu su petorica igrača, među kojima nema Tina Jedvaja, a vraća se Kristijan Lovrić iz Gorice, koji je najavio da bi mogao zaigrati za Bosnu i Hercegovinu.

Bradarić može dati značajan doprinos mladima

- Na popisu nema iznenađenja, ovo je momčad koju smo gradili kroz kvalifikacije za Euro i prošlogodišnju Ligu nacija. Iako nas čeka zahtjevna skupina, imam puno vjere u ovu ekipu i s velikim optimizmom krećemo u novi ciklus jer sam duboko uvjeren da imamo kvalitetu za izboriti Svjetsko prvenstvo, a to je, naravno, naš osnovni cilj u ovim kvalifikacijama - rekao je izbornik za službenu stranicu HNS-a.

- Bradarić u mladoj reprezentaciji sigurno može dati značajan doprinos tijekom Europskog prvenstva, koje je kao natjecanje jako vrijedno iskustvo za mladog igrača. Igoru i njegovoj momčadi želim puno sportske sreće u Sloveniji - kaže Dalić.

Vratili su nam se bitni igrači poput Vrsaljka i Rebića.

- Raduje me što u ovom trenutku nemamo ozbiljnijih problema s ozljedama, a nadam se da će tako ostati i do okupljanja. Želimo dobar start i zbog samih kvalifikacija, ali i kao uvod u Euro, a za to ćemo uz kvalitetu morati pokazati maksimalan pristup, koncentraciju i zajedništvo. Raspored je zgusnut, nećemo imati vremena za ozbiljne treninge, pa će fokus biti na dobroj mentalnoj i taktičkoj pripremi kako bismo bili na najboljoj mogućoj razini s obzirom na te okolnosti. Optimist sam i jako se veselim okupljanju, kao i naši reprezentativci - kaže Dalić.

Hrvatska se okuplja 22. ožujka u Zagrebu, već će dva dana poslije ožujka gostovati kod Slovenije u Ljubljani, a onda ide u Opatiju na dvostruki program protiv Cipra 27. ožujka i Malte 30. ožujka na riječkoj Rujevici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 187
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz