Obavijesti

Sport

Komentari 0

Dallas je čudesnom tricom uz zvuk sirene srušio Lakerse

Dallas je čudesnom tricom uz zvuk sirene srušio Lakerse

Košarkaši Golden State Warriorsa doživjeli su deseti uzastopni poraz na gostovanjima izgubivši kod Atlanta Hawksa 127-119. Trae Young je postigao 25 koševa za pobjednike

VIDEO

Njemački košarkaš Maxi Kleber pogodio je tricu sa zvukom sirene za preokret i pobjedu Dallasa 111-110 na gostovanju kod Los Angeles Lakersa, u važnom dvoboju za plasman u doigravanje za NBA prvaka. 

Iako je Kyrie Irving sa 38 koševa bio najbolji strijelac utakmice, 31-godišnji Nijemac se prometnuo u junaka, jer je u posljednjih 7.2 sekundi postigao šest od svojih 10 koševa. Prvo je pogodio tri slobodna bacanja i smanjio zaostatak Dallasa na 108-109, a nakon što je Anthony Davis pogodio jedno od dva slobodna bacanja, Kleber je u zadnjoj desetinki uputio šut za pobjedu.

Akcija je bila pripremljena za Irvinga, ali su ga Lakersi udvojili i agresivnom obranom spriječili da i pogleda prema košu. No, Irving je uspio pronaći Klebera koji je ostao sam i hladnokrvno pogodio tricu za drugu pobjedu Dallasa zaredom. Mavericksi nisu uspjeli spojiti dvije pobjede više od mjesec dana. Svoj doprinos dao je trijumfu u Los Angelesu dao je Christian Wood sa 12 koševa, devet skokova i osam asistencija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
NBA: Dallas Mavericks at Los Angeles Lakers

Davis je sa 26 poena i 10 skokova bio najbolji igrač domaće momčadi. Austin Reaves je ubacio 16 koševa, a D'Angelo Russell je spojio 11 poena i 11 asistencija u drugom uzastopnom porazu Lakersa. 

Pobjedničku tricu manje od sekunde prije kraja dvoboja pogodio je i Jabari Smith Jr. te tako pomogao Houston Rocketsima da zaostatak od 16 koševa iz drugog poluvremena pretvore u pobjedu nad New Orleans Pelicansima (114-112). Smith je završio dvoboj sa 11 koševa, a strijelce Houstona predvodio je Jalen Green sa 25 poena. Kevin Porter Jr. je dodao 20 koševa, a Alperen Sengun je spojio 17 poena i 11 skokova.

Brandon Ingram je predvodio Pelicanse sa 31 košem i šest asistencija, dok je Jonas Valančiunas imao 22 poena i 17 skokova.

Produžetak je bio potreban da bismo saznali pobjednike u dva dvoboja. Tek nakon dodatnih deset minuta Chicago Bullsi su uspjeli slomiti otpor Minnesota Timberwolvesa i slaviti sa 139-131. DeMar DeRozan je sa 49 koševa stigao do najboljeg učinka u sezoni, a tome je dodao i 14 skokova. Zach LaVine je dodao 39 poena za pobjednike. Ovaj je dvojac ubacio 63 od svojih 88 koševa nakon prvog poluvremena.

Strijelce Timberwolvesa predvodio je Mike Conley sa 28 koševa i osam pogođenih trica. Jaden McDaniels je došao do učinka karijere sa 25 poena.

U San Antoniju je i pet dodatnih minuta bilo dovoljno košarkašima Memphisa da svladaju domaće Spurse sa 126-120 u velikom preokretu. Naime, San Antonio je na manje od osam minuta prije kraja treće četvrtine vodio sa 84-55, ali su već do kraja tog perioda gosti smanjili zaostatak na 12 poena.

Grizzliesima je produžetak pogođenom tricom osigurao Dillon Brooks koji je potom postigao i ključnu tricu u dodatnom vremenu. Brooks je završio dvoboj sa 16 koševa. Strijelce Memphisa predvodio je Jaren Jackson Jr. sa 28 poena, Desmond Bane je ubacio 21, a Tyus Jones je dodao "triple-double" sa 20 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Devin Vassell je bio najbolji strijelac kod Spursa sa 25 koševa, a Zach Collins je ubacio 24.

NBA: Golden State Warriors at Atlanta Hawks

Košarkaši Golden State Warriorsa doživjeli su deseti uzastopni poraz na gostovanjima izgubivši kod Atlanta Hawksa 127-119. Trae Young je postigao 25 koševa za pobjednike, ali je jedan od ključnih poteza napravio u obrani, kad je u zadnjoj minuti ukrao loptu Stephenu Curryju i položio za šest koševa prednosti svoje momčadi. Young je dvoboj završio i sa 12 asistencija.

Curry je s 31 košem bio najbolji kod Warriorsa, a Kevon Looney je spojio 18 koševa i 16 skokova.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarila je Philadelphia koja je sa 121-82 nadigrala Charlotte Hornetse. Joel Embiid je sa 38 koševa bio prvo ime utakmice u sedmoj uzastopnoj pobjedi 76ersa. Terry Rozier je sa 14 koševa bio najbolji kod Hornetsa.

Jayson Tatum je sa 34 koša i 12 skokova predvodio Boston Celticse do pobjede 126-112 protiv Portlanda. Pridružio mu se Jaylen Brown sa 27 poena. Marcus Smart je dodao 15 koševa, a Al Horford je spojio 12 poena i 10 asistencija. Damian Lillard je 25 od svog 41 koša postigao u zadnjoj četvrtini, ali nije mogao spriječiti poraz Trail Blazersa.

Uvjerljivi su bili i Cleveland Cavaliersi koji su pred svojim navijačima svladali Washington Wizardse sa 117-94. Darius Garland je predvodio pobjednike sa 24 koša, a po 20 su postigli Donovan Mitchell i Evan Mobley koji je tome dodao osam skokova i četiri blokade. Bradley Beal je predvodio goste sa 22 poena, osam skokova i pet asistencija, a Kristaps Porzingis je ubacio 20 koševa uz devet skokova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića