Obavijesti

Sport

Komentari 3

Dončić igrao jednu četvrtinu: Dallas je ostao bez doigravanja, ali od njega je već i odustao

Dončić igrao jednu četvrtinu: Dallas je ostao bez doigravanja, ali od njega je već i odustao

Na Zapadu tako više nema neizvjesnosti uoči posljednjeg kola, Dario Šarić i njegova Oklahoma idu u play-off, nešto što je prije mjesec dana bilo nezamislivo. Ostalo je jedino pitanje tko će u play-in, a tko izravno u doigravanje

VIDEO

Kada je Kyrie Irving došao u Dallas početkom veljače u senzacionalnom tradeu, mnogi su Maverickse vidjeli kao pretendenta za naslov. Iako karakterno problematičan, Irving je košarkaški velemajstor koji je trebao pomoći Luki Dončiću u ostvarenju njegovu šampionskih ambicija. Dallas je tada držao peto mjesto koje ga je vodilo izravno u play-off, no dva mjeseca kasnije, sve što je moglo poći po krivu, pošlo je. Luka Dončić i Kyrie Irving ove sezone će na raniji odmor jer neće igrati doigravanje!

Pokretanje videa...

luka dončić VIDEO

To je postalo i službeno nakon što su Mavericksi u meksičkom Cancunu izgubili od od Chicago Bullsa 112-115. Čelnici su se još prije nekoliko dana oprostili od doigravanja pa je Kyrie Irving propustio utakmicu, a Luka Dončić igrao je tek jednu četvrtinu. Sve pod izlikom kako bi izbjegli potencijalne ozljede. Očito ni oni više ne vjeruju svojoj momčadi. Slovenski velemajstor je za to vrijeme skupio 13 koševa i pet asistencija. S takvim učinkom je bio i najbolji igrač Dallasa. Bullse je predvodio White s 24 koša i 11 asistencija.

NBA: Chicago Bulls at Dallas Mavericks

Irving je svojim dolaskom trebao odvesti Dallas na novu razinu, no zapravo je narušio koncepciju koja je funkcionirala. Klub je u tome tradeu ostao bez nekoliko igrača koji su činili bitnu osovinu momčadi u obrani. Istina, Mavericksi su s Irvingom dobili na napadačkoj snazi, ali klub je ostao bitno oslabljen u obrani što se vidjelo na rezultatima. Dallas je u posljednjih deset utakmica izgubio čak osam puta. Ostala mu je još jedna, na Uskrs protiv San Antonija, ali nju će vrlo vjerojatno propustiti Dončić i Irving. 

NBA: Chicago Bulls at Dallas Mavericks

Na Zapadu tako više nema neizvjesnosti uoči posljednjeg kola, Dario Šarić i njegova Oklahoma idu u play-off, nešto što je prije mjesec dana bilo nezamislivo. Ostalo je jedino pitanje tko će u play-in, a tko izravno u doigravanje. 

Lakersi su u derbiju noći pobijedili Phoenix Sunse 121-107. Russell je dominirao s 24 koša, dok je oslabljene Sunse predvodio Craig s 18 koševa. Šestu poziciju na Istoku osigurao je Brooklyn koji je ostao bez Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta, ali izgleda kao opasna družina koja može svakome pokvariti planove. Netsi su sa 101-84 pobijedili Orlandu uz 22 koša Malika Bridgesa. 

Ovo su parovi doigravanja na Istoku

Na Istoku su već i poznati parovi doigravanja. Philadelphia će igrati protiv Brooklyna, Cleveland protiv New Yorka, a Boston protiv pobjednika ogleda iz play-ina Atlante i Miamija. Pobjednik iz meča Chicaga i Toronta će za doigravanje igrati protiv poraženog iz dvoboja Miamija i Atlante. Pobjednik iz tog meča će u doigravanju igrati protiv prvog nositelja Milwaukeeja Bucksa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići