Sport

Komentari 41

Dambrauskas ne otpisuje ni produžetke protiv Lokomotive: Pogreška ovdje znači ispadanje

Dambrauskas ne otpisuje ni produžetke protiv Lokomotive: Pogreška ovdje znači ispadanje

Hajduk do kraja polusezone ima četiri ogleda nakon kojih ćemo znati puno više o karakteru i ambiciji momčadi koja je kao cilj postavila osvajanje trofeja.

Iako je dosadašnji tijek sezone pokazao da će sve vodeće momčadi gubiti dosta bodova, a pretpostavka je da će se taj trend nastaviti kroz cijelu sezonu, Hajduk ulazi u dva tjedna u kojima ćemo dobiti odgovor o karakteru i snazi ove momčadi. Četiri utakmice, jedna teža od druge jasno će pokazati što se može očekivati u nastavku sezone. Kup i prvenstveni ogled s Lokomotivom u Kranjčevićevoj, između Derbi u Maksimiru, i kao šlag na tortu Osijek na Poljudu.

Pa iako će svi kazati kako treba gledati susret po susret, sve osim dvije pobjede nad Lokomotivom te bez poraza u dva derbija bi vratilo Hajduka korak unatrag. Svjestan je toga i trener Valdas Dambrauskas.

- Nakon tri utakmice zagrijavanja sada nas čeka ozbiljan posao i teška utakmica. Kup je uvijek poseban, u prvenstvu kad imaš loše razdoblje možeš ga nadoknaditi dobrom formom u nastavku sezone, ali kad je u pitanju Kup, pogreška znači ispadanje. Moramo biti mentalno spremni za ovu utakmicu, malo smo igrače opustili i odmorili, ova kiša nam nije pomogla u pripremi, ali dali smo sve od sebe da na treningu i videoanalizi spremimo momčad. Idemo u Zagreb u dobrom raspoloženju, idemo nastaviti proces koji smo započeli - kazao je Dambrauskas, koji je pohvalio suparnika.

- Lokomotiva je vrlo dobra momčad, s vrlo zanimljivim kadrom igrača, i ono što posebno volim i cijenim, igraju uvijek s jakim karakterom, bore se sa svima. Imaju dosta dobre rezultate, pobijedili su Rijeku, pobijedili su Dinamo i ne smijemo ih podcijeniti. Mi moramo biti na istom fizičkom i energetskom nivou kao oni.

Dambrauskas i dalje ne može računati na Diamantakosa i Kačaniklića, kao ni na Vukovića koji se nakon operacije priključio treninzima prve momčadi.

- Neće biti puno promjena, na raspolaganju imamo istu momčad i to je dobra vijest. Radujemo se što će se i ozlijeđeni vratiti što prije u konkurenciju a do tada ćemo igrati s kadrom koji imamo na raspolaganju. Svi koji su igrali protiv Rijeke i Istre su zdravi i spremni za sutrašnju bitku - kazao je Dambrauskas i dodao kako je njegova momčad spremna za sve scenarije:

- Svaki profesionalac, bio on trener ili igrač, mora računati na to da ako posao ne dovrši u 90, mora ga dovršiti u 120 minuta. Ako ne ide ni u 120, onda su tu kazneni udarci. Najvažnije je biti u utakmici, biti fokusiran i prikazati sve što smo planirali i uvježbavali tijekom tjedna.

Najčitaniji članci