Obavijesti

Sport

Komentari 61

Damir Burić ostaje zato što nije slijedio Brbića i Vučevića

Damir Burić ostaje zato što nije slijedio Brbića i Vučevića
1

SLOŽI I VODI Navijači negoduju protiv trenera, no nastavit će svoj posao. Na raspolaganju mu je 15 milijuna kuna za pojačanja i da složi momčad te - teren

VIDEO

Nadzorni odbor Hajduka smijenio je predsjednika Marina Brbića, sportski direktor Goran Vučević odstupio je sam, a navijači su nakon mučnog proljeća i trećeg poraza u nizu okrenuli palac dolje i treneru Damiru Buriću, koji je unatoč svemu dobio mandat da samostalno posloži i pripremi momčad za narednu sezonu. Zvuči konfuzno? E, to vam je današnji Hajduk.

Otužno prazna svečana loža, zvižduci i uvrede s istoka i zapada te znakoviti muk i vrlo jasna poruka na transparentu izvješenom na ogradi sjeverne tribine, ispratili su igrače Hajduka s Poljuda nakon zadnje domaće utakmice ove sezone, u kojoj su poraženi od Intera. Ne milanskoga, nego onoga iz Zaprešića.

Sve je isto kao lani

Nikad više članova kluba i pretplatnika, nikad bolja financijska situacija u klubu, a s druge strane, nikad lošije igre, nikad manje kvalitete u momčadi, sloge u vodstvu te što je najgore, nikad manje optimizma pred narednu sezonu.

- Buriću vrati se u Njemačku - vikali su navijači sa zapadne tribine, ali ih on nije mogao čuti. Čim je Križarić odsvirao kraj, odjurio je u svlačionicu.

U nekim drugim vremenima, nakon ovakvog proljeća Burićeva bi se glava prva zakotrljala niz stepenice Poljuda. Danas? U nedostatku predsjednika i sportskog direktora, Burića je NO ekskulpirao od bilo kakve krivnje te mu je dao odriješene ruke i fond od 15 milijuna kuna da posloži momčad za narednu sezonu. Čime je zaslužio povjerenje? Time što nije otišao s Brbićem i Vučevićem.

Jer objektivna ocjena Burićeve sezone je identična onoj iz sezone ranije, u kojoj su momčad vodili Tudor, Vukas, Poklepović i Vučević. Treće mjesto u prvenstvu s ogromnim bodovnim zaostatkom za Dinamom i Rijekom, ispadanje u polufinalu Kupa (lani od Splita, ove godine od Dinama), te u fazi doigravanja za Europsku ligu (lani od Dnjipra, ove godine od Slovan Libereca).

Istina imao je njegov Hajduk i dvije lijepe serije pozitivnih rezultata, početkom studenoga držali su i prvo mjesto na HNL ljestvici, a olakotna mu je okolnost i što su mu u zimskoj stanci prodana četiri vrlo važna igrača. Ali, zar isto nije proživljavao i Tudor, i Krstičević..., kojima su također prodavani najbolji mladi igrači, kako bi se pokrpao minus u klupskoj blagajni.

Zna raditi, ali fali prakse

Sad kad se Hajduk napokon dočepao pozitivne nule, te ne mora prodavati igrače da bi preživio, u nedostatku drugog rješenja, sve ovlasti gurnute su u ruke treneru, koji na primjerima Balića, Malokua i Vlašića nije potvrdio da zna povećati vrijednost vlastitih igrača, a na primjerima Arteage, Radčenka, Veleza... nije dokazao ni da se snalazi u ulozi sportskog direktora/menadžera.

Smjenom Brbića Hajduk je ostao bez kvalitetnog predsjednika, odstupanjem Vučevića ostao je i bez pouzdanog sportskog direktora, a povećavanjem obima posla i ovlasti, mogao bi prerano izgubiti i talentiranog trenera, koji je pokazao da zna raditi, ali mu još uvijek nedostaje prakse i iskustva.

PLUS BURIĆA: Radoholičar koji očito zna - Hajduk je u jednom dijelu sezone bio organiziran i posložen, branio se vrlo dobro, vidio se rukopis trenera. Burić voli i želi raditi, a sad je i iskusniji.

MINUS BURIĆA: Rezultat, napredak mladih - Bodovno se nije približio Dinamu i Rijeci, a pritom Vlašić nije napredovao kako je mogao, Balić je otišao ljutit, njegovim putem će i Maloku...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu