Obavijesti

Sport

Komentari 141

Damir Burić utučen: Žalim za onom prvom utakmicom...

Damir Burić utučen: Žalim za onom prvom utakmicom...
3

Slovan je čvrsta i dobra momčad, ali nisu bolji od nas. Od njih možemo naučiti kako zadržavati utakmicu, kako uzeti tempo, i tu su moji igrači naučili lekciju...

VIDEO

Nogometaši Hajduka 'izgorjeli' su u prevelikoj želji i na prepunom Poljudu nisu uspjeli uhvatiti zaostatak protiv Slovana već su ponovno poraženi 0-1. Trener Hajduka Damir Burić bio je očekivano razočaran. 

- Moja je momčad danas dobro krenula u utakmicu, ali protivnik je iz svoje prve prigode zabio. Utakmica je psihološki okrenuta na njihovu stranu, moji su igrači klonuli, no ja im nemam što zamjeriti. Moji igrači su dali sve od sebe, kao što sam i obećao, i nemam im što zamjeriti, jer su dali srce na terenu. Igrači Libereca su padali, imali grčeve i zadržavali utakmicu. Žalim za onom prvom utakmicom, što smo tamo dobili gol. Mi smo imali neke prilike, ne znam je li bio penal ili nije, nisam dobro vidio, ali mi kažu da je bio. Slovan je čvrsta i dobra momčad, ali nisu bolja momčad od nas. Od njih možemo naučiti kako zadržavati utakmicu, kako uzeti tempo utakmice, i tu su moji igrači naučili lekciju. 

Na što mislite kad kažete da ste dobro krenuli u utakmicu?

- Na to da smo bolje krenuli, od prve minute, sve do gola

Koliko preuzimate odgovornosti na sebe, i koji je razlog zamjene Balića u 34. minuti?

- Je li za vas neuspjeh to što smo došli dovde? Zamjena Balića nema veze, ovo je bila taktička zamjena, trebao nam je jaki igrač glavom, zato smo promijenili sustav igre. Maloku može igrati na boku, Balić ne može. Ja ne gledam kako se tko zove, moram reagirati prema događanjima na terenu.

S kojim segmentom igre ste bili zadovoljni?

- Dogovorili smo se da ćemo tako igrati, no ja se ne sjećam da su oni imali toliko šansi. Ja sam prvi razočaran, ali i moji momci, zato jer nismo ispoštovati sve što smo htjeli. Protivnik je bio dobar, možemo žaliti za jedinstvenom šansom, ali mi smo dali sve od sebe. 

Koji je razlog da niti jednom niste ozbiljno zaprijetili protivničkom golmanu i je li se momčad prepala atmosfere?

- Moja momčad je igrala pred punim Poljudom, što je za mlade igrače isto novost. Mi smo se dobro nosili, htjeli, moral i mentalitet su bili na nivou, išli smo do kraja. Ne mogu momcima reći ništa, Roguljić je pogodio gredu, dva puta je lopta prohujala pored gola, a njihovih šansi se ne sjećam. 

Je li Slovan na koncu bolja momčad od Hajduka?

- Ako su nas pobijedili dva puta, znači da jesu. Moram reći da je Slovan jako iskusna momčad, oni imaju igrače koji dobro stoje na terenu, koji imaju tempo, izvuku prekršaj, primire igru. Ja im na tome zavidim, ali ne bih se mijenjao za moje mlade igrače. Ja sam sretan što vodim moju momčad. 

Zašto niste uveli još jednog napadača?

- Imali smo Vlašića na toj poziciji, dobro je odigrao, imao je dobrih akcija. 

Je li ofenzivna igra Slovana uštopala vašu momčad?

- Primili smo gol u 23. minuti, tamo smo isto primili gol, igrači su se morali sabrati, ali nismo uspjeli. Sve vaše i moje želje su iste, svi smo razočarani, ali moramo biti malo i realni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti