Obavijesti

Sport

Komentari 3

Dan sjećanja na Brunu Bobana: Položili vijenac i zapalili svijeće

Dan sjećanja na Brunu Bobana: Položili vijenac i zapalili svijeće
1

Nogometaši Marsonije, bivši trener i prijatelji Brune Bobana okupili su se danas u Velikoj u čast prerano otišlog mladog nogometaša. Posjetili su njegov mural i grob u kojem je pokopan

VIDEO

Prije točno godinu dana, 24. ožujka 2018. godine na travnjaku Stadiona uz Savu u Slavonskom Brodu prestalo je kucati srce Brune Bobana. Mladi nogometaš srušio se na terenu nakon što ga je lopta pogodila u prsa, a kasnije je preminuo zbog zatajenja srca.

Danas su se u Velikoj njemu u čast okupili nogometaši Papuka, Slavonije te njegove Marsonije, koji su jučerašnju utakmicu 3. HNL protiv Bedema započeli minutom šutnje. Isto će danas učiniti i nogometaši Slavonije te Oriolika. Nogometaši su posjetili crkvu, a zatim i Brunin mural te njegovo konačno počivalište gdje su ostavili vijence i svijeće.

U crkvi Sv. Augustina služena je misa zadušnica na kojoj su se okupili njegovi brojni prijatelji, bivši suigrači i trener.

Bruno Boban rođen je u Požegi 12. kolovoza 1992. godine, a prve nogometne korake zajedno s bratom Gabrijelom napravio je u svojoj Velikoj.

Tog kobnog dana asistirao je za vodstvo da bi se nekoliko minuta nakon srušio na travnjak. Četrdesetak minuta odvijala se prava drama, prvi mu je u pomoć pritrčao njegov šogor Mario Rezo, golman gostiju. Nitko sa stadiona nije otišao dok se Bruno u velikoj bitki borio za vlastiti život.

Hitna pomoć brzo je stigla, ali nažalost nije uspjela spasiti mladi život. Kasnija obdukcija potvrdila je da je Bruno Boban preminuo od zatajenja srca.

Igram za oca i brata

- Normalno da mi je i dalje teško, jako teško, to se ne može niti opisati riječima. Tko zna kad će i hoće li ikad ta bol uopće proći, ali neku dodatnu snagu pronašao sam u vjeri i Bogu. I pokušavam iz sebe izvući maksimum. Sad igram za oca i brata, oni su mi i dalje najveća snaga i podrška, ali i dodatna energija za još veće uspjehe u karijeri. Zbog njih želim biti još bolji - rekao je Brunin brat Gabrijel Boban, u jedinom obraćanju javnosti nakon smrti brata.

Ne dvoji ni trenutka kad treba odabrati trenutak koji će pamtiti.

- Za mene su daleko najemotivniji trenuci bili kad sam se vratio poslije obiteljske tragedije u kojoj sam izgubio brata i zabio gol Istri. A onda je, poslije toga, stigao i gol za pobjedu protiv Dinama. Te ću trenutke zauvijek pamtiti - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom