Obavijesti

Sport

Komentari 0

Danac je najbolji rukometaš na svijetu. Pamtimo ga po sukobu s hrvatskim kapetanom...

Danac je najbolji rukometaš na svijetu. Pamtimo ga po sukobu s hrvatskim kapetanom...

Gidsel, kojem je ovo prva titula najboljeg rukometaša svijeta, nasljeđuje svog sunarodnjaka Niklasa Landina, izabranog za najboljeg igrača svijeta 2021. (titula nije dodijeljena za 2022. godinu)

VIDEO

Desni vanjski Mathias Gidsel, svjetski prvak s Danskom, izabran je za najboljeg rukometaša svijeta za 2023. godinu, a Norvežanka Henny Reistad koja je osvojila dvije trećine glasova, za najbolju rukometašicu svijeta, objavio je u petak Međunarodni rukometni savez (IHF).

Gidsel (25), izabran je za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva 2023. na kojem su slavili Danci koji su u finalu pobijedili Francusku (34-29).

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Final - France v Denmark

Bio je i najbolji strijelac natjecanja, a te je godine s Berlinom osvojio Europsku ligu, drugo po jakosti kontinentalno klupsko natjecanje.

Gidsel, kojem je ovo prva titula najboljeg rukometaša svijeta, nasljeđuje svog sunarodnjaka Niklasa Landina, izabranog za najboljeg igrača svijeta 2021. (titula nije dodijeljena za 2022. godinu). Danac baš i nije omiljen u rukometnom svijetu zbog svog ponašanja koje mnogi nazivaju djetinjastim. Nerijetko zna simulirati i dodatno naglasiti prekršaj, suparnici ga optužuju za manjak poštovanja, a u hrvatskoj javnosti poznat po sukobu s Domagojem Duvnjakom. 

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu

Prošle godine na Svjetskom prvenstvu hrvatski kapetan napravio je prekršaj nad Gidselom, a Danac se posložio na parket kao da ga je kamion pokupio. Valjao se po parketu i žalio se da ga je Duvnjak udario rukom po vratu. Liječnici su utrčali u teren i ukazivali mu pomoć. Gidsel je čudesno oživio nakon dvije minute i ustao se kao da ništa nije bilo. Hrvatski rukomet mu se ispričavao i objašnjavao kako ga je nehotice udario u trbuh, a ne u vrat. No, prgavi Danac ga je ignorirao i odbio prihvatiti ispriku. 

Kod žena, Norvežanka Reistad izabrana je za najbolju igračicu svijeta 2023. nakon što se s Norveškom plasirala u finale Svjetskog prvenstva u kojem je poražena od Francuskinja (28-31). 

Léna Grandveau, 21-godišnja francuska reprezentativka, članica Nantesa, proglašena je najboljom mladom igračicom, a u tom je finalu zabila zadnja četiri pogotka za Francusku.

U muškoj konkurenciji, titulu najboljeg mladog rukometaša u 2023. godine dobio je centarhalf iz Kiela (Njemačka) Elias Ellefsen a Skipagotu (21 godina) s Farskih otoka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara