Obavijesti

Sport

Komentari 63

Pala odluka: Zadnje kolo lige i finale Kupa ipak bez gledatelja!

Pala odluka: Zadnje kolo lige i finale Kupa ipak bez gledatelja!
1

Posljednje kolo HNL-a igrat će se u petak i u subotu, finale Kupa je 1. kolovoza, a zbog sve više zaraženih korona virusom, publici će biti zabranjen dolazak na stadione

VIDEO

U tijeku su razgovori i sastanci, mislim da bismo tijekom ponedjeljka mogli imati konačnu odluku o tome. Sve je na Nacionalnom stožeru, sve su opcije moguće, rekao nam je Josip Brezni, povjerenik za natjecanje Prve HNL.

Pokretanje videa...

Dinamo pobijedio u Zaprešiću 00:49

A onda je izvršni odbor HNS-a i službeno priopćio: posljednje kolo HNL-a, kao i finale Kupa, odigrat će se - bez gledatelja!

Korona virus ponovno se širi, sve je viša zaraženih, a Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, je najavio razmatranje strože mjere o okupljanjima koje su se i obistinile kad je o nogometu riječ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posljednje kolo HNL-a igra se u petak i subotu. Utakmica Osijek - Lokomotiva i sraz Rijeka - Istra 1961 odlučuju o tome tko će u kvalifikacije za Ligu prvaka. Sve se ostalo zna. I da na finalu Kupa u Šibeniku neće biti publike u srazu Rijeke i Lokomotive 1. kolovoza.

Novo prvenstvo počinje 14. kolovoza, a bit će zanimljivo vidjeti kakav će naputak dati epidemiolozi i Nacionalni stožer o novoj sezoni HNL-a. Moguće je da će pričekati i vidjeti kakva će situacija s korona virusom biti iduća dva tjedna. Šuška se posljednjih dana da će novo prvenstvo početi bez gledatelja, ali potvrde još nema.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je danas odluku o izmjeni propozicija u četiri nedovršena natjecanja HNS-a, prema kojima će se preostale utakmice odigrati bez prisustva gledatelja zbog ponovnog i značajnog povećanja broja zaraženih osoba u Republici Hrvatskoj uslijed epidemije novog koronavirusa.

Kako je HNS-u zaštita zdravlja igrača i drugih aktera na terenu te gledatelja na prvom mjestu, Izvršni odbor HNS-a donio je odgovornu odluku da se preostale utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, 1. Hrvatske nogometne lige za žene, HNK za žene te finale Hrvatskog kupa odigraju bez prisustva gledatelja. Time se želi minimizirati rizik mogućeg širenja virusa na nogometnim utakmicama, a da se pritom navedena natjecanja uspješno privedu svome kraju.

Propozicije također propisuju da se utakmice moraju organizirati u potpunosti poštujući propisane epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite RH i sukladno obveznim uputama Radne skupine HNS-a za pripremu nastavka natjecanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi