Obavijesti

Sport

Komentari 44

Danas se igraju tri četvrtfinala Kupa. Evo gdje gledati prijenos

Danas se igraju tri četvrtfinala Kupa. Evo gdje gledati prijenos

Nakon Rudeša, još jedan drugoligaš pokušat će pomrsiti planove prvoligašu, BSK je već izbacio Rijeku. Dinamo je velik favorit protiv Lokomotive, a Osijek i Hajduk u lošoj formi

VIDEO

Nakon što je Slaven Belupo u završnici slomio drugoligaša Rudeš i prvi izborio polufinale SuperSport Hrvatskoga nogometnog kupa, u srijedu se igraju preostale tri utakmice četvrtfinala uz zanimljivi sudar Osijeka i Hajduka.

Prvi će na teren od 12.30 još jedan drugoligaš BSK protiv Šibenika u Bijelom Brdu. Ta se utakmica prvotno trebala odigrati u utorak, ali ju je HNS odgodio jer Šibenik nije mogao na vrijeme doći na istok zemlje zbog vremenskih neprilika.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajdukov 112. rođendan

Pokretanje videa...

Hajduk proslavio 112. rođendan 01:23

- Moramo provesti u autobusu najmanje sedam i pol, osam sati. Planirali smo stajati svaka dva kako bismo odmorili igrače. Znam da to nije jednostavno, ali nije ni drugima lako. Radnici moraju rano ustajati i raditi od osam do 17 sati. Mi ćemo sjediti u autobusu, idemo u lijep hotel, dobro ćemo jesti... Ne treba tražiti alibije. Želimo otići što dalje u Kupu, proći BSK u četvrtfinalu - rekao je trener narančastih Damir Čanadi.

S druge strane bit će najviši i najniži igrač druge lige, Marko Dobrijević (202 cm) i Sinan Sinanović (165 cm). Oni su ranije iz natjecanja izbacili Rijeku.

- Nisam se bavio košarkom, svi me to pitaju kad me upoznaju - rekao nam je Dobrijević.

BSK za povijest: Šibenčani, neće vam biti lako, pazite se, kod nas su najviši i najniži igrač lige!
BSK za povijest: Šibenčani, neće vam biti lako, pazite se, kod nas su najviši i najniži igrač lige!

Čačić: Ne očekujem laganu utakmicu

Usred maksimirskih borbi za fotelje u izvršnom odboru i skupštini Dinamo će od 15 sati na Maksimiru dočekati Lokomotivu.

- Veliki respekt Lokomotivi, sve naše utakmice u zadnje vrijeme su tijesne i neizvjesne, iako smo pobijedili zadnja tri dvoboja. Ne očekujem laganu utakmicu, već složnu i motiviranu Lokomotivu koja će nam pružiti veliki otpor. Ovo je za nas veliki podražaj, želimo potvrditi da smo u dobrom psihofizičkom stanju, da smo spremni prezentirati kvalitetu i optimist sam oko pravog pristupa svojih igrača - kazao je Ante Čačić, trener "modrih".

Lokosi ne dolaze u najboljoj formi, izgubili su od Rijeke i Gorice, a za vikend idu u goste Hajduku.

Leko: Moramo osloboditi kočnice u glavi

Dan će od 18 sati derbijem u Gradskom vrtu zatvoriti Osijek i Hajduk. Teško je reći tko je u lošijoj formi, i jedni i drugi imaju po tri poraza u drugom dijelu sezone. Ogroman je pritisak na treneru Hajduka Ivanu Leki nakon debakla u Maksimiru.

- Jako bitna utakmica u Kupu, ili si pobjednik ili si gubitnik. Poslije ove utakmice u nedjelju je čak i dobro da utakmica dođe što prije. Očekujemo dobru reakciju nakon svega što se događalo. Pričamo puno, ali priča nema ni smisla. Imamo teren od šest do osam i pokazati svima koliko nam je stalo, koju kvalitetu imamo. Osloboditi kočnice u glavi, početi igrati neki pravi, hrabri nogomet i napraviti sve da se utakmica dobije - rekao je.

Osijek: Konferencija za medije NK Osijek uoči utakmice s HNK Hajduk

Njegov kolega Rene Poms upozorava:

- Ovo je Kup, posebna je utakmica u kojoj morate igrati na pobjedu i zato ćemo dati svoj maksimum. Navijači su nam potrebni za tu utakmicu. Želimo proći, dominirati i pobijediti Hajduk. Da budem iskren, nije mi važno kakav je Hajduk, Nisu u optimalnom stanju, ali to može biti opasno jer ne znamo što možemo točno očekivati. Važnije mi je kako se osjeća moja momčad jer to je jedino na što mogu utjecati.

Sve tri utakmice u prijenosu su na kanalu MAXSport 1. Prije i poslije ogleda u Gradskom vrtu emitirat će i studijsku emisiju. Polufinala se igraju 4. i 5. travnja, parovi će biti određeni ždrijebom, a finale 24. svibnja na Rujevici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'