Sport

Komentari 41

Darijo velikog srca: Donirao 15 tona mandarina za naše bolnice

Darijo velikog srca: Donirao 15 tona mandarina za naše bolnice

Važno je biti potpora onima kojima je to najpotrebnije, rekao je bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije koji je s tvrtkom Enna Fruit organizirao dostavu voća u šest bolnica

Bivši nogometaš Darijo Srna (38) donirao je 15 tona mandarina bolnicama u Zagrebu, Splitu i Osijeku. U suradnji s tvrtkom ENNA Fruit, koja je organizirala dostavu voća, Srna je razveselio pacijente i osoblje, što su nam potvrdili i u splitskoj bolnici.

Uz Srninu donaciju, tvrtka ENNA Fruit donirala je i dva integralna dezinfekcijska sustava koji će se koristiti u stacionaru u zagrebačkoj Areni.

POGLEDAJTE VIDEO: Darijo Srna

- U izazovnim vremena, kada se svi suočavamo s COVID krizom, važno je, u okviru svojih mogućnosti, biti potpora onima kojima je to najpotrebnije - rekao je Darijo Srna u povodu ove humanitarne donacije koja je, kako kaže, otišla u prave ruke, odnosno u KBC Sestre milosrdnice, KBC Dubrava, KBC Rebro, Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu te u KBC Split i KBC Osijek.

"Integralni dezinfekcijski sustav napredni je uređaj za mjerenje tjelesne temperature, dezinfekciju ruku, ali i obuće uz pomoć dezinfekcijskog otirača. Taj će uređaj zdravstvenim radnicima, liječnicima i medicinskim sestrama, osigurati sigurniji boravak u bolničkom prostoru te olakšati svakodnevnu borbu protiv virusa SARS-CoV-2, uzročnika bolesti COVID-19", poručili su iz ENNA Fruita, a prenosi portal Rogotin.hr.

Darijo Srna je od ranije poznat po humanitarnim akcijama, poput one iz 2014. godine kada je kupio 20 tona mandarina, platio prijevoz i donirao ih djeci u Donjecku koja su bila pogođena ratnim strahotama.

- Ne radim ovo da bi mi netko rekao: "Bravo, Darijo". Ovo je iz srca i duše za sve građane Donjecka - rekao je tada Darijo Srna.

Najčitaniji članci