Obavijesti

Sport

Komentari 1

Darius Miles - najnoviji 'igrač-slučaj' u NBA ligi

Darius Miles - najnoviji 'igrač-slučaj' u NBA ligi
1

Portland Trail Blazersi najperspektivnija su NBA momčad, potencijalno toliko dobra da ju suparnici žele uništiti? Budućnost nije u njihovim rukama

VIDEO

Darius Miles bio je treći izbor drafta 2000., krilni igrač sjajnih fizičkih predispozicija, no karijeru su mu uništile ozljede. Prema liječnicima, operacija koljena 2006. trebala ju je i završiti.
Miles je u vrijeme operacije bio igrač Portlanda, s kojim je 2004. potpisao šestogodišnji ugovor vrijedan 48 milijuna dolara. No nakon operacije, liječnici su zaključili da se više neće moći vratiti na teren. Blazersi su iskoristili liječničku potvrdu da raskinu ugovor s Milesom, no postojala je jedna caka - vrati li se Miles na parket i odigra još 10 utakmica, što bi značilo da je i dalje sposoban za normalnu igru, njegov će ugovor ući u izračun klupskoga "salary capa", ograničenja na plaće NBA momčadi. A kako su Blazersi "rupu" već popunili dovođenjem drugih igrača, 18 milijuna dolara koje bi mu trebali isplatiti kroz iduće dvije sezone potpuno bi im srušili financijsku koncepciju.
Naime, u ovoj i idućoj sezoni Blazersi bi probili "salary cap" za skoro osam milijuna dolara, za što bi Ligi morali platiti ogroman porez, a njihove novce podijelile bi momčadi koje nisu probile "salary cap", oko 270.000 dolara po klubu.
U međuvremenu, Miles se pokušava vratiti košarci. Nedavno je odigrao dvije utakmice za Memphis, ali šok u Portlandu uslijedio je nakon što se otkrilo da se u zbroj njegovih utakmica računa i šest predsezonskih koje je odigrao za Boston Celticse, što znači da je Miles samo dvije utakmice udaljen od upropaštavanja svog bivšega kluba.
Predsjednik Blazersa Larry Miller tako je oprezno, ali potpuno netaktično, poslao kružni e-mail svim ostalim momčadima da ne potpisuju ugovor s Milesom jer će ih u protivnom tužiti.
- Čuli smo glasine da neke momčadi žele potpisati Milesa s isključivom zlobnom namjerom da nam naude. Ovo je naša poruka da nećemo mirno sjediti dok nas uništavaju - objasnio je Miller, ali i dodao da Blazersi nemaju apsolutno ništa protiv Milesa i njegovog pokušaja da nastavi karijeru. Jednostavno ne žele da ga netko iskoristi kako bi upropastio njegov klub.
Sindikat NBA igrača potpuno je na strani Milesa, a u ostalim su klubovima, razumljivo, prilično negativno reagirali na Millerov e-mail.
Konkretno, Memphis Grizzliesi oglušili su se na prijetnje i potpisali novi 10-dnavni ugovor s Milesom.
- U prvom mandatu učinio je sve što smo tražili od njega i dobro se slagao sa suigračima. Naša mlada momčad nema dovoljno kvalitetnih visokih igrača i njegovo nam je iskustvo potrebno - objasnio je generalni menadžer Memphisa Chris Wallace.
E sad, kad bi Grizzliesi zadržali Milesa do kraja sezone i imali konkretne koristi od njega, i Blazersi bi se pomirili sa sudbinom. No Memphis može iskoristiti Milesa na dvije utakmice, uništiti financijsku konstrukciju Blazersa i odreći se Milesa nakon 10 dana. U tom slučaju, ispostavilo bi se da je u pitanju zaista bila "zlobna namjera" iz paranoičnog Millerovog maila, a to bi povuklo novi veliki skandal u NBA ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom