Obavijesti

Sport

Komentari 21

Davor Šuker i ovdje gubi glas? 'Više vjerujemo Dariju Šimiću'

Davor Šuker i ovdje gubi glas? 'Više vjerujemo Dariju Šimiću'
1

Odluku bismo trebali temeljiti na programu i prijedlozima, da vidimo što se nudi, a ne prema osobnim simpatijama. Naš nogomet u županiji je na najnižim mogućim granama, kaže predsjednik NK Segeste

VIDEO

Kad je u kolovozu nova uprava na čelu s predsjednikom Markom Medarićem preuzela Segestu, nisu ni slutili koliko je problema u klubu. U upravu je okupio bivše igrače, kapetane kluba s dugogodišnjim stažom, a u klub ih je vratila ljubav prema nogometu i želja da pomognu. No zapeli su već na prvoj prepreci, na instituciji NS Sisačko – moslavačke županije.

- Segesta kao najstariji nogometni klub u državi i nositelj kvalitete trenutno nema svog predstavnika u županijskom savezu, pa tako ni u Izvršnom odboru, što je po meni apsurdno. Ne samo zbog toga što se nas ne pita kome će se večeras dati podrška u izboru za novog predsjednika HNS-a, nego ni u drugim pitanjima - kaže predsjednik Segeste Marko Medarić i dodaje:

- Dugi niz godina sam u nogometu, a 70% ljudi koji sjede u IO našeg županijskog saveza nisam nikad vidio, niti znam tko su. Jedan dio ih uopće nije iz nogometa. Iako je predsjednik županijskog saveza Davor Ivić do prije dvije godine bio direktor Segeste, nas više ništa ne pita, niti nas zove.

Večeras bi na sjednici IO trebala biti donijeta odluka o podršci kandidatima za mjesto novog predsjednika HNS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Oni će odlučiti, a da nitko nije upoznat s programima kandidata, jer im nije omogućeno da predstave programe. Odluku bismo trebali temeljiti na programu i prijedlozima, da vidimo što se nudi, a ne prema osobnim simpatijama. Naš nogomet u županiji je na najnižim mogućim granama, ne znam ima li ijedna županija s lošijom infrastrukturom i rejtingom klubova, od natjecanja djece do seniora.

- Segesta je kao najbolji klub u županiji predzadnja u trećoj ligi, a idući klub je Mladost iz Petrinje, koji je u još većim problemima u četvrtoj ligu. Niti jedan klub osim nas, dakle ni Petrinja, ni Novska, ni Kutina ne sudjeluju u natjecanjima mladih van županije. Problemi infrastrukture i financiranja su jako veliki a pomoći nema.

Da su u mogućnosti, Segesta bi glasala za promjene.

- Ovo je stanje totalno nezadovoljavajuće. Naša je županija ratom opustošena, i ništa se u nju ne ulaže. Ne znam kakav će stav zauzeti IO, ali na osnovi dostupnih informacija naše je razmišljanje da nogomet treba vratiti na upravljanje nogometašima. Sve treba biti transparentno, s jasnim programima razvoja i upravljanja, kako u većim, tako i u manjim sredinama. Ovo što je do sada bilo, ovaj način rukovođenja, općenito nismo za to. Ako pobjedi aktualni predsjednik, ne znam što će dalje biti, jer do sada nisu pokazali da će nam pomoći. Šimiću više vjerujem. Mi smo za promjene, vjerujemo da nogomet treba vratiti nogometašima.

- Moj sin je četvrta generacija nogometaša Segeste, prije njega za klub smo igrali i ja, moj otac Marko, i njegov stric Ivica, koji je bio reprezentativac bivše države, igrao je za Dinamo koji je na njegov prijedlog dobio i ime, a u prvoj utakmici koju je Dinamo igrao pod tim imenom, dao je i gol. Svima je nama draga A reprezentacija, ali nije naš nogomet samo reprezentacija, treba povesti računa i o klubovima, pogotovo malim klubovima - zaključio je Medarić.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram