Obavijesti

Sport

Komentari 38

De Laurentiis: Ukinimo LP i stvorimo "Nogomet pet nacija"

De Laurentiis: Ukinimo LP i stvorimo "Nogomet pet nacija"
1

Predsjedniku Napolija De Laurentiisu pala je ideja napamet: ukinuti Ligu prvaka i oformiti "Nogomet pet nacija" - Italije, Francuske, Španjolske, Njemačke i Engleske

VIDEO

Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis poznat je kao vrlo karizmatična i svojeglava osoba. Uostalom, slavni je talijanski filmski producent stoga njegova karizma i ne čudi previše. 

No kad u doba liberalizacije, proširivanja vidika, uvođenja novih regulacija (Fife i Uefe) kako bi se povećao broj sudionika na raznim natjecanjima želite napraviti kontru i smanjiti natjecanja na samo pet država neki bi vam s pravom mogli reći da ste ludi.

De Laurentiis je došao na, mora se priznati, zanimljivu, ali i vrlo malo vjerojatno ostvarivu ideju - ukinuti Ligu prvaka i stvoriti turnir "Nogomet pet nacija", prenosi Football Italia.

- Zašto bi imali Ligu prvaka i Europsku ligu, a ne Europsko prvenstvo između pet najvažnijih nacija: Španjolske, Italije, Francuske, Njemačke i Engleske? Ako imam natjecanje u kojem će Liverpool dolaziti igrati protiv Intera, dok u drugoj kategoriji sedmi engleski klub dođe igrati protiv Cagliarija ne bi li to bilo zanimljivije - rekao je Aurelio De Laurentiis. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slažete li se s De Laurentiisom ili bi ostali pri ovakvom formatu natjecanja Lige prvaka i Europske lige?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...